Donaris 930 x 122

ionut tunaru

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Ionuţ Tunaru – ISU Argeş

Campania ePitești de prezentare a oamenilor de comunicare din cele mai importante instituții din județ continuă! Astăzi, în „focus” este locotenent Tunaru Vasile-Ionuț, ofițerul de relații publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş (ISU Argeş).

Citiți și: Accident foarte grav în Vinerea Mare! Impact puternic ACUM, în Argeș

Ionuţ Tunaru, în vârstă de 26 de ani, ocupă această funcţie de peste 2 ani și jumătate. După absolvirea Facultății de Pompieri a fost repartizat la ISU Ialomița, unde a petrecut 9 luni. Apoi, s-a mutat la ISU Argeș. Pentru noi, Ionuţ este persoana care ne furnizează 24/24 informaţiile cele mai importante din sfera intervenţiilor de urgenţă: incendii, accidente, diverse tipuri de alerte, inclusiv cele de pericol chimic şi nuclear.

Este tot timpul disponibil şi răspunde la telefoane inclusiv în zilele sale libere, când preferă să se relaxeze în natură. Dar lumea în care trăim include acum şi dispozitivele de comunicare la „pachet”, oriunde ai merge, mai ales dacă eşti purtător de cuvânt. Ionuţ era la o plimbare prin pădure, în momentul în care l-am contactat pentru interviu. A răspuns imediat.

Citiți și: Argeș. Flăcări imense au cuprins o casă, acum!

 

 

ePiteşti: Te-am „prins” în timpul liber. Tu pleci vreodată undeva fără telefon?

Ionuţ Tunaru: „Nu, pot să spun că telefonul face parte din mine…”

ePiteşti: Ştim cum e… comunicare permanentă, mereu conectat. Asta e lumea în care trăim, mai cu seamă dacă ne gândim la funcţia pe care o ocupi. Ţi-ai dorit mult să vii la ISU Argeş?

Ionuţ Tunaru: „Sunt argeşean. Nu pot spune că a fost funcția pe care am urmărit să o ocup, dar se pare că m-a așteptat, venind la ISU Argeș exact atunci când a fost nevoie ca cineva să preia activitatea de informare și relații publice. La Ialomiţa am lucrat în cadrul unui serviciu de pregătire şi rezilienţă a cetăţenilor. Se ocupa de informarea cetăţenilor, pregătirea voluntarilor SMURD ş.a.m.d. Am lucrat şi în Centrul operaţional judeţean, tot la Ialomiţa.”

UNEORI, VIAŢA PERSONALĂ TRECE PE AL DOILEA LOC

ePiteşti: Care este cel mai dificil lucru în ceea ce faci acum?

Ionuţ Tunaru: „Având în vedere că sunt aici, la pompieri, iar noi ne ocupăm cu gestionarea situațiilor de urgență, pot spune că nevoia de a oferi rapid o informație cât mai clară din teren la orice oră mă pune uneori în dificultate. Trebuie să fii disponibil în orice moment al zilei și uneori viața ta personală trece pe al doilea loc.”

ePiteşti: Cât de mare e responsabilitatea?

Ionuţ Tunaru:În ceea ce privește cariera, sunt abia la început, dar în acest scurt timp am trecut la o responsabilitate foarte mare, ajungând să îi reprezint pe oamenii ale căror decizii, în cele mai critice momente, trebuie să contribuie semnificativ la eliminarea pericolului.”

 

 

ePiteşti: E greu, dar ai şi satisfacţii…

Ionuţ Tunaru: „Cea mai mare satisfacţie a mea este că acumulez informaţii din toate domeniile, am această posibilitate. Am acces şi folosesc aceste lucruri. Are şi cine să mă sprijine, conducerea este alături de mine în partea de gestionare a situaţiilor cu păreri competente. Aşa luăm cea mai bună decizie. Să fie informaţia precisă şi să nu inducă panică, depinde de caz.”

„MI-AM SETAT PSIHICUL SĂ NU RĂMÂN CU IMAGINILE TERIBILE ÎN MINTE”

ePiteşti: Povesteşte-ne despre câteva incidente marcante din carieră şi cum le-ai gestionat profesional şi personal.

Ionuţ Tunaru: „Sunt cazuri când îmi dau seama că poate mai trebuia transmis ceva, să fie incomplet faţă de cum îmi ordonasem, de fapt, ideile. În mare, transmit informaţia generală şi care este de interes, dar uneori declaraţiile trebuie întărite cu mai multe argumente. Personal, am reuşit să-mi setez psihicul în aşa fel încât să iau informaţia doar pe moment şi să nu rămân cu ea în minte, chiar dacă e ceva grav. Văd chiar şi din ce apare în presă anumite intervenţii la evenimente grave, cu copii implicaţi. Mă gândesc şi la voi cu ce vă confruntaţi deseori. Eu am reuşit să nu le păstrez în memorie. Pur şi simplu aşa e mai bine, să nu te încarci negativ…”

ePiteşti: Din teren vin imagini care nu ajung în presă… Ne referim la acele imagini cu puternic impact emoţional, care nu pot fi difuzate publicului larg decât cenzurate. Acestea trec, însă, prin filtrul purtătorului de cuvânt care le vede şi decide ce trimite mai departe. Cum este cu ele, Ionuţ?

Ionuţ Tunaru:Sunt multe astfel de imagini. Le văd, dar nu îmi rămân în minte, decât dacă stau mult să mă gândesc – cum se întâmplă acum. A fost un accident acum aproximativ doi ani, cu o balotieră. A fost un bărbat prins în maşinărie. Imaginile sunt de nedescris, a fost un carnagiu acolo.”

 

 

„LUMEA ARE NEVOIE ŞI DE ALTCEVA, NU DOAR DRAME”

ePiteşti: Să vorbim şi despre întâmplări frumoase…

Ionuţ Tunaru: „Da, chiar e nevoie şi de altceva. Întâmplări frumoase sunt mereu, trebuie doar să le percepem. Personal, sunt bucuros când intervenţiile decurg şi se termină cu bine. Unul dintre momentele care m-au motivat în carieră a fost atunci când Inspectoratul General pentru Situații de Urgență mi-a oferit în semn de apreciere o diplomă, pentru buna gestionare a relațiilor publice pe timpul unor inundații cu pagube însemnate de pe raza județului nostru.”

ePiteşti: Mult succes în continuare, Ionuţ!

Ionuţ Tunaru: „Mulţumesc mult!”

Vă reamintim că, seria interviurilor a debutat cu Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar apoi a continuat cu Florina Oprea, omul de comunicare din cadrul Primăriei Mioveni, Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeș, Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești şi Mădălina Epure, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Argeş.

Interviurile, aici:

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Cristina Cazacu – Spitalul Judeţean Piteşti

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Florina Oprea – Primăria Mioveni

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Flavius Tănase – Jandarmeria Argeș

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Bogdan Aristănțoiu – Poliția Locală Pitești

 

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Mădălina Epure – IPJ Argeş

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90