930X122 MAIA

prime de vacanta

La Uzina Dacia angajaţii sunt „îndulciţi” cu prime de vacanţă, plătite în avans

Conducerea Uzinei Dacia a stabilit calendarul de plăţi pentru concediul colectiv din acest an.

Citiți și: Activitate redusă la Uzina Dacia. Muncitori care rămân acasă

Potrivit unei note informative, valoarea primei de vacanţă este de 2.474 lei brut. Angajaţii vor primi în avans suma de 1.760 lei, astfel:

 

Citiți și: Se opreşte activitatea la Dacia. Angajaţi de pe mai multe secţii vor rămâne la domiciliu

 

Calendarul de plăţi a fost pus în circulaţie, în mod „miraculos”, în ziua imediat următoare protestului care a avut un ecou la nivel naţional.

Vă reamintim, în cursul zilei de ieri, producţia pe linia de montaj a fost abandonată de către angajaţii nemulţumiţi de cum este organizat programul de lucru.

Detalii despre protestul spontan de la Uzina Dacia, AICI şi AICI.

(Foto: descriptiv)

555×222 MAIA

Comentarii

6 comentarii

 • Nu mai scrieti ,dacă nu știți! Ok?Sunteti pe dinafară total ! Sunt drepturi salariale,pe care Dacia le oferă anual,fără întârzieri.

 • Florin Cătălin spune:

  Ce ti se pare deplasat în ce sa scris?
  Cunoști condițiile de munca la 35 grade?

 • Da,cunosc condițiile de munca,poate mult mai bine decat altii,deoarece ,vechimea pe care o am în Dacia ,coincide cu gradele despre care faceti vorbire.Conditiile de muncă au fost destul de grele și dificile dintotdeauna,s-au îmbunătățit pe parcurs și probabil ,se vor îmbunătăți. In legatura cu întrebarea adresată,este ,,deplasat” articolul ,deoarece, aceste plăți sunt onorate de Dacia anual.Ok? Faptul ,că nu cunoașteți acest lucru elementar,mă face să cred că nu sunteți salariat ,ci doar comentator la ce ,,sa scris”.Apropo ,verbul din ghilimele ,se scrie corect:,,s-a scris”,(asta pentru viitor,când mai aveti intrebari).Vă aștept în banda de montaj,să vedem care dintre noi cunoaște ,,condițiile de munca” ( vechi și noi).

 • P.S. Domnule Florin Catalin,dacă lucrezi în Dacia din 2007,nu te poti plânge .Cei dinaintea ,,matale” , au acest drept.Conditiile ,, de dinainte”, sunt incomparabile cu cele din prezent( asta pentru linistea ,,matale”)….Mi-e greu să cred,că viitorul fabricii va fi bun ,deoarece,o mare parte a ,,tinerilor frumoși și liberi”, consideră că ,li se cuvine totul,fără efort și sacrificiu.Să enumăr câteva ,,calitati” întâlnite zilnic la mai tinerii colegi: comportament neadecvat cu cei din jur,vocabular execrabil,tupeu cât cuprinde,indiferență, distrugerea multor bunuri,create de angajator pentru a oferi condiții decente ,etc…Hai, să fim rezonabili!

 • Stefania spune:

  Da suntem tineri si avem drepturi!! Si ni se cuvine totul da!! Macar noi sa schimbam ceva, ptr ca voi v ati multumit cu nimicuri

 • Marian Radulescu spune:

  Eu am fost pănă nu de mult salariat la Calsonic Ploiești. Producător al radiatoarelor necesare Dacia Pitești. Cu alte cuvinte, am fost în branșă
  Susțin punctul de vedere al d-nei Morărescu. De ce? Să fim realiști: problema programului de lucru și a pauzelor aferente se putea soluționa prin reprezentanții salariaților, prin memorii scrise, cu argumente. Nu prin proteste spontane.
  Măi oameni buni, ia găndiți-vă: majoritatea locurilor de muncă existente în Romănia sunt oferite de transnaționale. Asta este situația. Cele mai multe slujbe implică muncă brută, dar se poate dobăndi o calificare ca operator producție, stivuitorist, etc. Cu condiția să fii stabil, să îți faci treaba. Apoi beneficiezi de contract de muncă, ești sigur că ți se plătesc contribuțiile CAS, CASS. Lucru care ajută mult la stabilirea pensiei.
  Eu am lucrat ultimii patru ani și jumătate la Calsonic-Marelli Ploiești. Am pregătit multe loturi de radiatoare pentru Dacia. Nu mi-a fost ușor, la mai bine de 60 de ani. Am lucrat mult în ture de noapte. Dar vechimea făcută aici, plus sporurile de noapte și ore suplimentare au căntărit greu la stabilirea pensiei, în noiembrie 2020.

Donaris 570×90