930 x122 grota rece

greenpeace

MĂCEL ÎN PĂDURILE ARGEȘULUI. CETĂȚENII SPUN „STOP!”

Măcel în pădurile Argeșului. Cetățenii spun „Stop!”. 42% din totalul tăierilor ilegale de arbori depistate în țara noastră în anul 2016 au fost sesizate de populaţie, se arată într-un raport întocmit de Greenpeace România.

Citiți și: Gata cu furtul de lemne!

Potrivit sursei citate, anul trecut în întreaga țară au fost înregistrate oficial 9.444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, adică o medie de 26 de cazuri/zi. Din totalul cazurilor depistate ca fiind ilegale, 3.986 (respectiv 42%) au fost identificate de cetăţeni.

Cazurile identificate de populaţie le-au fost semnalate autorităţilor prin Radarul pădurii, aplicaţia mobilă Inspectorul pădurii, site-ul www.inspectorulpadurii.ro şi prin platforma online lansată de Greenpeace România, www.salvezpadurea.ro.

Citiți și: DISPAR ZECI DE ARBORI DIN PARCUL LUNCA ARGEȘULUI. VEZI MOTIVUL!

Judeţele cu cel mai mare grad de implicare din partea cetăţenilor au fost Argeş şi Dâmboviţa – fiecare cu 7% din totalul cazurilor identificate ca urmare a sesizărilor primite.

Conform raportului, pentru jaful din păduri în 2016 au fost confiscate 1.146 de mijloace de transport şi s-au aplicat 22.264 de contravenţii, în valoare de peste 33 de milioane de lei. Cele mai multe amenzi s-au înregistrat în judeţele Argeş (2.106), Vrancea (1.969) şi Mureş (1.455).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3