New Profesional Consult 930 x 122

paduri

PĂDURARI ATACAȚI. MAFIA LEMNULUI SE RĂZBUNĂ

Pădurari atacați. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în primul semestru al acestui an volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, a înregistrat o scădere de aproape 26%.

Citiți și: Argumentele Primăriei pentru transformarea Pădurii Trivale în pădure-parc

Informația ne-a fost furnizată astăzi de Biroul de Presă al Romsilva.

Potrivit sursei citate, în primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, față de peste 26.000 de metri cubi tăiați ilegal în primul semestru al anului trecut.

Citiți și: Pomi de Crăciun de la 15 lei bucata. Vor fi scoși la vânzare zeci de mii

În perioada ianuarie – iunie 2017, valoarea pagubelor provocate de tăierile ilegale și pășunatul abuziv s-a ridicat la 4.970.000 de lei.

În același timp, însă, a crescut numărul agresiunilor împotriva personalului silvic care asigură paza pădurilor. Romsilva informează că în primul semestru al anului în curs au fost 21 de astfel de agresiuni, comparativ cu 22 de agresiuni înregistrate pe parcursul întregului an 2016.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează o suprafață de 3.140.000 de hectare de fond forestier proprietate publică a statului și, pe baze contractuale, circa 1.000.000 de hectare de fond forestier al unor unități administrative sau aflat în proprietate privată. (Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90