SMART KIDS 930X122

paduri

PĂDURARI ATACAȚI. MAFIA LEMNULUI SE RĂZBUNĂ

Pădurari atacați. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în primul semestru al acestui an volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, a înregistrat o scădere de aproape 26%.

Citiți și: Romsilva, anunţ important cu privire la licitaţiile pentru valorificarea lemnului

Informația ne-a fost furnizată astăzi de Biroul de Presă al Romsilva.

Potrivit sursei citate, în primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, față de peste 26.000 de metri cubi tăiați ilegal în primul semestru al anului trecut.

Citiți și: ROMSILVA VINDE LEMNE DE FOC. PREȚURI

În perioada ianuarie – iunie 2017, valoarea pagubelor provocate de tăierile ilegale și pășunatul abuziv s-a ridicat la 4.970.000 de lei.

În același timp, însă, a crescut numărul agresiunilor împotriva personalului silvic care asigură paza pădurilor. Romsilva informează că în primul semestru al anului în curs au fost 21 de astfel de agresiuni, comparativ cu 22 de agresiuni înregistrate pe parcursul întregului an 2016.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează o suprafață de 3.140.000 de hectare de fond forestier proprietate publică a statului și, pe baze contractuale, circa 1.000.000 de hectare de fond forestier al unor unități administrative sau aflat în proprietate privată. (Foto: descriptiv)

Supernova-BTS-RO-External-banner-555x222px

Comentarii

SMART KIDS 570×90