930×122 POSADA 5

copăaci

DISPAR ZECI DE ARBORI DIN PARCUL LUNCA ARGEȘULUI. VEZI MOTIVUL!

Amplă acțiune de eliminare a arborilor uscați din Parcul Lunca Argeșului. Masa lemnoasă rezultată va fi folosită de Gradina Zoologică Pitești, pentru asigurarea  confortului termic al animalelor pe perioada de iarnă.

Citiți și: Argeș. Omorât de un șofer de 73 de ani care a intrat pe contrasens!

Începand cu data de 09.12.2020, Servicul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești împreună cu Societatea Salpitflor Green SA o să desfașoare în Parcul Lunca Argeșului o amplă acțiune de eliminare a arborilor aflați în declin biologic sau care prezintă o stare fitosanitară precară și pot afecta siguranța persoanelor.

„În Parcul Lunca Argeșului sunt peste 1500 de arbori, majoritatea sunt aplecați, uscați și prezintă un mare pericol de prabușire și accidentare a vizitatorilor.

Citiți și: Statul pregătește concedieri, reduceri de cheltuieli: se strânge cureaua!

Directia Silvică Argeș a emis Autorizația de Exploatare nr. 168995/23.11.2020 în urma căreia au fost marcați un numar de 80 arbori în volum total de 139 mc.
Masa lemnoasă rezultată o să fie folosită de către Gradina Zoologică Pitești pentru realizarea confortului termic al animalelor pentru perioada de iarnă”, anunță Primăria Pitești.

În primavara anului 2021, se va organiza o campanie de plantare de arbori, inclusiv în locațiile de unde au fost eliminați.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3