Eurial 930 x 122

Campanie anti-drog

,,Te culci spartă, te trezești spartă, te duci la liceu spartă! Sunt în sevraj!”

Mărturisiri incredibile: ,,Te culci spartă, te trezești spartă, te duci la liceu spartă! Sunt în sevraj!”

Citiți și: Atenție: Informare deosebit de importantă! Se va întâmpla

Piteștenii care au umplut sala Filarmonicii ieri seară au rămas perplecși. O tânără cu rezultate excepționale la școală, fostă olimpică, acum slujitoare a Zeiței Thalia a făcut o mărturisire șocantă.

Inițiativă lăudabilă

Declarația ei a fost parte a conferinței intitulate sugestiv: ,,STOP DROGURILOR! COPILUL, UN DAR NEPREȚUIT.”

Citiți și: Două zile de senzație în Pitești!

Evenimentul a fost pus la cale de mai multe instituții: Instituția Prefectului Argeș; Primăria Municipiului Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăria Curtea de Argeș, Asociația AntiDrog Est Europeană și Centrul de Educație Creștină ,,Dumnezeu te iubește.”

Pe calea pierzaniei

Un psiholog, un psihoterapeut, un preot, alături de prof. univ. dr. Neculae Bâldea, au vorbit despre patima în care cad tot mai mulți tineri: consumul de droguri.

Ei au explicat cât de lesne se poate aluneca de la simpla curiozitate, pe panta dependenței apoi a pierzaniei.

S-a întors din iad

Paradoxal, deși conferința era adresată mai mult părinților, în sală au luat loc zeci de tineri, majoritatea elevi de liceu.

Pe înțelesul lor a vorbit o fată de 22 de ani venită din Oltenia. A urcat pe scena Filarmonicii din Pitești pentru a spune în public prin ce a trecut.

A vrut să fie cât mai convingătoare și a îndemnat auditoriul să nu se apropie de niciun fel de drog, oricât de ,,ușor” ar fi la prima vedere. Și pentru a fi și mai bine înțeleasă, fata s-a dat exemplu pe sine.

A recunoscut că și-a pierdut ani din viață fiind dependentă de ,,iarbă”.

Anturaje nocive

Dezinvoltă și nonconformistă, tânăra olteancă a intrat în dialog cu sala și a povestit cum a fost ispită să guste droguri ușoare ca apoi să nu se mai poată opri.

Ea este cazul fericit. S-a oprit la timp și a trecut cu bine de perioada de recuperare.

Însă simte nevoia să împărtășească și altora groaznica ei experiență. În discursul ei care a creat emoție în sală, actrița a subliniat rolul nociv al anturajelor adolescenților de astăzi. Și mai ales lipsa de înțelegere a părinților care asigură tot ce trebuie odraslelor, cu excepția comunicării adevărate, profunde.

Dincolo de teorie

Astfel de conferințe au loc și la Curtea de Argeș și Câmpulung.

Și vor continua și după sărbătorile de iarnă. Campania captează interesul publicului cu atât mai mult cu cât organizatorii și-au propus să lase la o parte teoriile și să aducă în fața oamenilor exemple concrete. Pe lângă actrița care nu poate profesa pentru că i-a fost afectată memoria, au fost prezentate clipuri video cu alte cazuri asemănătoare. Toate cutremurătoare.

Mărturisiri incredibile:”Te culci spartă, te trezești spartă, te duci la liceu spartă! Sunt în sevraj!”

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3