930X122 MAIA

Campanie anti-drog

,,Te culci spartă, te trezești spartă, te duci la liceu spartă! Sunt în sevraj!”

Mărturisiri incredibile: ,,Te culci spartă, te trezești spartă, te duci la liceu spartă! Sunt în sevraj!”

Citiți și: Informare oficială de la Primărie! Anunț deosebit de important despre taxe și impozite

Piteștenii care au umplut sala Filarmonicii ieri seară au rămas perplecși. O tânără cu rezultate excepționale la școală, fostă olimpică, acum slujitoare a Zeiței Thalia a făcut o mărturisire șocantă.

Inițiativă lăudabilă

Declarația ei a fost parte a conferinței intitulate sugestiv: ,,STOP DROGURILOR! COPILUL, UN DAR NEPREȚUIT.”

Citiți și: Coteț, „gând rău” pentru Gentea. Iar Gorghiu „avertizează” jurnaliștii la conferință

Evenimentul a fost pus la cale de mai multe instituții: Instituția Prefectului Argeș; Primăria Municipiului Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăria Curtea de Argeș, Asociația AntiDrog Est Europeană și Centrul de Educație Creștină ,,Dumnezeu te iubește.”

Pe calea pierzaniei

Un psiholog, un psihoterapeut, un preot, alături de prof. univ. dr. Neculae Bâldea, au vorbit despre patima în care cad tot mai mulți tineri: consumul de droguri.

Ei au explicat cât de lesne se poate aluneca de la simpla curiozitate, pe panta dependenței apoi a pierzaniei.

S-a întors din iad

Paradoxal, deși conferința era adresată mai mult părinților, în sală au luat loc zeci de tineri, majoritatea elevi de liceu.

Pe înțelesul lor a vorbit o fată de 22 de ani venită din Oltenia. A urcat pe scena Filarmonicii din Pitești pentru a spune în public prin ce a trecut.

A vrut să fie cât mai convingătoare și a îndemnat auditoriul să nu se apropie de niciun fel de drog, oricât de ,,ușor” ar fi la prima vedere. Și pentru a fi și mai bine înțeleasă, fata s-a dat exemplu pe sine.

A recunoscut că și-a pierdut ani din viață fiind dependentă de ,,iarbă”.

Anturaje nocive

Dezinvoltă și nonconformistă, tânăra olteancă a intrat în dialog cu sala și a povestit cum a fost ispită să guste droguri ușoare ca apoi să nu se mai poată opri.

Ea este cazul fericit. S-a oprit la timp și a trecut cu bine de perioada de recuperare.

Însă simte nevoia să împărtășească și altora groaznica ei experiență. În discursul ei care a creat emoție în sală, actrița a subliniat rolul nociv al anturajelor adolescenților de astăzi. Și mai ales lipsa de înțelegere a părinților care asigură tot ce trebuie odraslelor, cu excepția comunicării adevărate, profunde.

Dincolo de teorie

Astfel de conferințe au loc și la Curtea de Argeș și Câmpulung.

Și vor continua și după sărbătorile de iarnă. Campania captează interesul publicului cu atât mai mult cu cât organizatorii și-au propus să lase la o parte teoriile și să aducă în fața oamenilor exemple concrete. Pe lângă actrița care nu poate profesa pentru că i-a fost afectată memoria, au fost prezentate clipuri video cu alte cazuri asemănătoare. Toate cutremurătoare.

Mărturisiri incredibile:”Te culci spartă, te trezești spartă, te duci la liceu spartă! Sunt în sevraj!”

555×222  MAIA

Comentarii

3 comentarii

  • Ionut spune:

    Întrebare: Părinții unde erau când tu erai spartă mereu și bani de unde aveai? Problema sunt noile generații de părinți fără creier și fără școală,majoritatea femeilor astăzi divorțează ca visează viața de lux cu bone ,șoferi si excursii iar ceilalți părinți aleargă după bani zi și noapte crezând ca educația copiilor se face doar cu bani. Oameni buni banii au distrus societatea,toată lumea vrea bani dar tine-ti minte banii sunt necesari dar nu uitați de familie și copii. Bine ar fi să se facă programe pt părinți nu pt copii. Părinții din ziua de azi sunt retardați și nu știu să crească copii

  • Dan spune:

    Bună întrebare,unde sunt părinții când copii vin beți și drogați,unii aleargă disperați după bani iar alții sunt divorțați. Problema din ziua de azi sunt părinții nu copii. Părinți fără școală. Generație de părinți retardați dar nimeni nu spune adevărul în fata

  • Ionel Panaitescu spune:

    Societatea, anturajul și imaginea obligatorie data de liberul acces la informație !!! Provin dintr-o familie normala … am trecut prin tot chiar TOT … droguri, prostituție, “interlopie” … toate pt ca imi doream sa fiu în TOP …am ajuns la 38 de ani să realizez ca viața înseamnă mult mai mult decât … o distracție trecătoare … aveți grijă de copiii voștri … de familie … și de voi !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90