930X122 MAIA

masini

Mașinile parcate pe trotuare vor putea fi ridicate!

Mașinile parcate pe trotuare vor putea fi ridicate!

Citiți și: O nouă regulă pentru șoferi în trafic. Salvamontiștii vor avea prioritate!

Camera Deputaților urmează să voteze săptămâna viitoare, în calitate de cameră decizională, propunerea legislativă privind permiterea ridicării mașinilor parcate pe trotuare.

Propunerea legislativă a fost respinsă la Senat, însă are toate șansele să fie adoptată de Camera Deputaților după ce a primit raport pozitiv în Comisia juridică.

Citiți și: Argeș: Număr amețitor de mașini la aproape 600.000 de locuitori!

„Ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar este o măsură eficientă ce poate fi dispusă de poliţie, mai ales în cazurile în care astfel de vehicule stânjenesc grav sau creează situaţii de pericol pentru participantii la trafic.

În forma în vigoare a Codului Rutier, această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă.

Prin urmare, dacă un vehicul este staționat neregulamentar în întregime pe trotuar, poliția nu poate în prezent dispune ridicare acestuia”, se arată în expunerea de motive.

Foto descriptiv

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

6 comentarii

 • Razvan spune:

  O idee geniala❤️

 • Andrei spune:

  Cea mai buna treaba dacă se face. In cartierele de case nu poți mergi pe strada nu mai vb de trotuar din cauza mașinilor parcate. Pt ca domnii de la primărie când au închis Autorizațiile de construire trebuia ca fiecare casa sa aibă 2 locuri de parcare in curte acum sa vedem de unde le scot din șpaga care au luat-o, ca s-au făcut case pe 150 mp de teren și mașinile le țin parcate pe trotuar nu mai vb de blocuri noi

 • Cristian Ristache spune:

  Sa dea Domnul sa-ti iei si tu masina! Apoi mai vorbim!

 • George spune:

  La sanctiuni suntem primii ! As fi de acord cu masura doar daca s-ar asigura locuri de parcare pentru toti.

 • Sylvia N spune:

  Atata timp cat nu se asigura locuri de parcare ,,de resedinta” mi se pare aberant . Bd. Basarabia parca e parcare de dubite si masini de marfa. Au cate 2-3 si le parcheaza cu schimbul. In calitate de locatar ai probleme cu parcarea . La noi ca in Romania

 • Vasili spune:

  Stimate domn NU se exista ca cineva să îți asigure loc de parcare.
  Deci asta NU îți dă nici un drept să parchezi mașina pe trotuar,deoarece așa voi fi nevoit să trec peste mașina dumneavoastră,asta ca să nu intru pe partea carosabilă și ,,posibil” să fiu lovit.
  Deschideți un pic ….mintea ….șefu

570 X 90 CAPRA 3