New Profesional Consult 930 x 122

bnr

Măsură urgentă luată de BNR în contextul războiului de lângă noi

Conform Ziarului Financiar, Banca Naţională a României (BNR) a început să mărească cash-ul în circulaţie – în LEI şi EUR şi să crească alimentarea bancomatelor, în special pentru zona de nord a ţării.

Citiți și: Salarii mai mari! Decizie crucială pentru 2024

Această măsură a fost luată în contextul valului de refugiați care continuă să ajungă în țara noastră.

BNR a suplimentat maşinile cu numerar care sunt trimise către sucursalele Băncii Naţionale din ţară, de unde băncile comerciale se aprovizionează pentru necesarul lor de cash din sucursale şi din bancomatele pe care le administrează.

Citiți și: BNR face anunțul finalului de săptămână pentru românii cu credite la bancă

Deși până acum la nivelul întregii ţări nu s-a observat o creştere a retragerilor de cash nici din sucursale, nici din bancomate, BNR nu vrea nici o perturbare în activitatea curentă bancară.

Astfel că, băncile comerciale au fost puse în alertă să aibă suficient cash în seifuri pentru ca retragerile să fie onorate imediat.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), de la declanşarea războiului, până la data de ieri, 26.02.2022, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România aproximativ 43.000 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 20.650 cetăţeni ucraineni.

Sursă: zf.ro

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90