Donaris 930 x 122

epidemie

Medicii sunt în alertă! Triplă epidemie în România!

Medicii din țara noastră sunt în alertă!

Citiți și: Un bebeluș de 8 luni, cu rujeolă, a murit! A luat boala din spital

Aproape 100.000 de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 7 zile, iar specialiștii se tem o triplă epidemie fără precedent.

Ne confruntăm cu cel mai agresiv val de viroze în rândul copiilor din ultimul deceniu, secțiile ATI din spitale fiind deja pline. Cel mai îngrijorător lucru este că numărul bolnavilor se dublează de la o zi la alta.

Citiți și: Pericol iminent! Ne paște o nouă epidemie!

Camerele de gardă sunt pline, iar pacienții continuă să vină.

Potrivit Antena 3, medicii declară că virusurile sunt mai agresive deoarece s-au modificat să reziste în competiție cu COVID-19.

O triplă epidemie în România

„Nu neapărat că e o tripandemie, dar putem spune că este o situație complicată și greu de manageriat, pentru că vei avea în același timp cazuri de gripă, şi ele vor crește în viitorul apropiat, viroze și infecțiile cu COVID”, spune Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof.dr. Matei Balș” din București.

Medicul avertizează că tratamentul diferă în funcție de afecțiune.

„Este clar ca atunci când ai gripă este debutul simplu, cu dureri musculare și articulare care te pun la pat, te fac să te simți că ești bătut. Poți să ai și o viroză care să fie cu manifestări similare.

Legat de infecția cu SARS-CoV-2, dacă ar fi să deosebim de o viroză, e foarte greu, pentru că sunt în general forme ușoare la varianta Omicron şi la subvariante, și atunci e absolut imposibil fără testare. Diferența e la nivel de tratament”, mai spune Adrian Marinescu.

Foto descriptiv: Libertatea

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90