New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

SPECIALIST: EPIDEMIA DE COVID-19 DIN ROMÂNIA SE APROPIE DE FINAL

Epidemiologul Geza Molnar declară pentru Mediafax că epidemia de COVID-19 din România se apropie de final.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

„Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu trece în şase-opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China! A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa (Italia, Spania…) şi acolo a existat un număr mare de cazuri, apoi a început să coboare.

(…) Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia, pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, afirmă Geza Molnar.

Citiți și: Alertă! Ministerul Sănătății a declarat EPIDEMIE națională

La rândul său, directorul medical al Spitalul Judeţean din Braşov, Cătălin Mișarcă, susține: „Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai linişti (…)”.

Geza Molnar mai precizează pentru Mediafax că virusul va rămâne în comunitate până la câțiva ani, dar fără a mai avea vreodată forța de acum: „Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier, însă nu cu aceeaşi forţă şi nici cu aceeaşi transmisibilitate”.

Amintim că primul caz de COVID-19 în România a fost anunțat pe 26 februarie 2020.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90