Donaris 930 x 122

armata

Ministrul Apărării, precizări privind înrolarea în armată

Ministrul Apărării, precizări privind înrolarea în armată.

Citiți și: Armata face recrutări!

Invitat în studioul Puterea Știrilor, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat că proiectul de lege apărut în spaţiul public privind situaţia de criză şi pregătirea unei rezerve generale în caz de război, în care să fie cuprinşi bărbaţii români între 18 şi 60 de ani, a fost retras din Guvern cu o săptămână înainte să apară în presă și a fost rezultatul unor propuneri venite de la mai multe instituții publice. Ministrul a precizat, însă că se pregăteşte un pachet de trei legi extrem de importante pentru România.

„E un pachet de 3 legi ce ține de securitatea cibernetică, legea siguranței și securității naționale și o lege care privește rezervele de stat și mobilizarea populației pentru situații de criză”, a explicat ministrul.

Citiți și: Caz șocant! Găsit mort într-o unitate militară

Pachetul cu cele 3 legi este gata de vreun an de zile, dar întotdeauna au mai apărut update-uri, apar lucruri noi pe care nu le puteam intui. Au venit mai multe instituții, s-au mai schimbat lucrurile și cred că este finalizat, acum lucrăm la ultimele detalii iar într-o săptămână, două îl vom pune în transparență și vom începe traseul parlamentar. Nu vrem să facem o OUG pe asta, vrem să fie transparență, oamenii să vadă și să dezbată. Ar trebui, totuși, să ne mișcăm mai repede pentru că suntem în această situație, avem război la graniță”, a declarat Vasile Dîncu.

(Foto: descriptiv)

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3