930×122 CAPRA 5

masini

Modificări majore privind polițele RCA!

Modificări majore privind polițele RCA!

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede că trotinetele electrice și bicicletele electrice trebuie să aibă RCA.

Trotinetele electrice și bicicletele electrice trebuie să aibă asigurare obligatorie de răspundere civilă (RCA).

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Conform unui proiect de lege aprobat în ultima ședință de guvern.

Proiectul de lege va merge la Parlament pentru dezbateri și vot final.

Și alte schimbări importante se produc, prin modificaerwa Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Nu va mai exista obligativitatea asigurării RCA pentru vehiculele retrase temporar sau permanent din circulaţie şi a căror utilizare este interzisă.

Modificări majore privind polițele RCA!

De asemenea, vor fi exceptate de la o astfel de asigurare fotoliile rulante sau vehiculele similare cu propulsie proprie, destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie.

O altă excepţie de la obligativitatea de asigurare este cazul utilizării vehiculelor în cadrul evenimentelor şi activităţilor sportive cu motor.

Inclusiv a curselor şi competiţiilor.

Dar această exceptare se aplică numai în cazul în care organizatorul sau orice altă parte implicată în eveniment are încheiată o asigurare sau pune la dispoziţie o garanţie alternativă care acoperă eventualele prejudicii care ar fi intrat sub incidenţa unui RCA classic.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3