Donaris 930 x 122

variola maimuței

Molima a ajuns în România! A fost confirmat primul caz de variola maimuței

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, în cursul zilei de ieri, 13 iunie, în urma investigațiilor de laborator, anunță Ministerul Sănătății.

Citiți și: Un nou anunț din partea Ministerului Sănătății: Nu am scăpat!

Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din București.

Acesta s-a infectat cu virusul de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa.

Citiți și: Am crezut că am scăpat, însă Ministerul Sănătăţii a făcut un nou anunţ

Boala a debutat în urmă cu patru zile, conform sursei anterior citată.

În acest moment, starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament și se află în izolare.

Întrebat când va ajunge vaccinul împotriva variolei în România, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus: ”Când finalizează achiziţia CE. Primim o cota parte. În jur de 2.500 de doze. Vaccinul e american şi exista doar cantităţi mici deocamdată”. 

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90