Donaris 930 x 122

variola maimuței

Răsturnare de situație! Variola maimuței nu vine de la maimuțe

Răsturnare de situație în cazul epidemiei de variola maimuței.

Citiți și: Un nou anunț din partea Ministerului Sănătății: Nu am scăpat!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat asigurări că epidemia de variola maimuței nu are legătură cu aceste animale, notează Antena 3.

„Lumea trebuie să știe că transmiterea la care asistăm în prezent se produce între oameni”, a declarat, marți, purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-o conferință de presă la Geneva.

Citiți și: Am crezut că am scăpat, însă Ministerul Sănătăţii a făcut un nou anunţ

Din cauza numărului mare de cazuri, oamenii au început să atace maimuțele în Brazilia, să le lovească cu pietre, să le vâneze, să le otrăvească.

Potrivit sursei citate, la nivel mondial, au fost raportate peste 28.100 de cazuri și 12 decese legate de variola maimuței.

Expresia ”variola maimuței” a fost folosit când acest virus a fost descoperit în 1958 la maimuțele dintr-un laborator din Danemarca însă, ulterior, virusul a fost depistat la diferite specii de animale, în special la rozătoare.

Acest virus poate fi transmis de la animale la oameni, însă explozia recentă de cazuri la nivel mondial are loc în urma transmiterii între oameni prin contact fizic apropiat, a explicat purtătorul de cuvânt al OMS.

„Cu siguranță, oamenii nu ar trebui să atace animalele”, a spus ea, subliniind că cea mai bună modalitate de reducere a răspândirii virusului este recunoașterea simptomelor, obținerea de ajutor de la un medic și aplicarea de precauții pentru a preveni transmiterea.

Foto descriptiv: Romania TV

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90