EcoMoto 930×122

variola maimuței

Variola maimuței lovește puternic! Se instituie carantina obligatorie

Variola maimuței se răspândește pe teritoriul tot mai multor țări.

Citiți și: Un nou anunț din partea Ministerului Sănătății: Nu am scăpat!

În acest sens, Belgia a devenit prima țară din lume care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru persoanele infectate cu variola maimuței.

Decizia a fost luată de autoritățile sanitare belgiene vineri, potrivit presei din Belgia.

Citiți și: Am crezut că am scăpat, însă Ministerul Sănătăţii a făcut un nou anunţ

În ceea ce privește contacții celor infectați cu variola maimuței, aceștia nu sunt obligați să se autoizoleze.

Variola maimuței este o boală din aceeași familie cu variola, iar simptomele includ o erupție cutanată, febră, dureri musculare și dureri de cap.

Această boală are o mortalitate mai scăzută decât variola, de sub 4%. Experții sunt însă îngrijorați de răspândirea neobișnuită a bolii în afara Africii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat, sâmbătă, că 92 de cazuri au fost confirmate în 12 țări, 28 de cazuri suspecte fiind investigate.

Până acum au fost confirmate cazuri de variola maimuței în Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, SUA, Canada și Australia.

Și Ministerul Sănătății din România a vorbit despre suspiciunile de îmbolnăvire cu acest virus pe teritoriul țării noastre. Subiectul pe larg, AICI: Ministerul Sănătății, despre variola maimuței în România.

Foto descriptiv: BZI

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3