New Profesional Consult 930 x 122

variola maimuței

Variola maimuței face ravagii! Peste 1.000 de cazuri

Variola maimuței face ravagii în afara Africii!

Citiți și: Un nou anunț din partea Ministerului Sănătății: Nu am scăpat!

Organizația Mondială a Sănătății a raportat peste 1.000 de cazuri.

OMS știe în prezent de cazuri de variola maimuței în 29 de țări. În niciuna dintre aceste țări nu au fost raportate decese, însă amenințarea de răspândire a bolii este reală.

Citiți și: Am crezut că am scăpat, însă Ministerul Sănătăţii a făcut un nou anunţ

„Acesta este o reflectare tristă a lumii în care trăim, faptul că abia acum comunitatea internațională acordă atenție variolei maimuțelor, așa cum a apărut în țările cu venituri mari”, a declarat directorul general al OMS –  Tedros Adhanom Gebreyesus.

De asemenea, directorul OMS a spus într-o conferinţă de presă organizată la Geneva că peste 1.400 de cazuri suspecte de variola maimuţei au fost depistate în acest an în Africa, precum şi 66 de decese.

Boala se răspândește rapid în unele țări, iar pacienților cu această boală li se recomandă să se izoleze.

Membrii organizației au mai declarat că „contactul strâns interpersonal” a fost principala modalitate de răspândire a bolii, dar nu este exclusă transmiterea virusului și prin aer.

Cazurile sunt încă predominante în rândul bărbaților homosexuali, a adăugat OMS, deși au fost raportate cazuri de boală și în rândul femeilor.

Vaccinurile utilizate sunt concepute împotriva variolei, un virus înrudit, mai periculos, pe care lumea l-a eradicat în anul 1980, dar care funcționează și pentru a proteja împotriva variolei maimuțelor, potrivit studiilor.

Foto descriptiv: Antena 3

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA