930×122 CAPRA 5

concurs

ELEGANȚĂ ȘI RAFINAMENT PE RINGUL DE DANS

Roxana Dumitru are 14 ani şi este elevă la Şcoala nr 19 din Piteşti. Încă de la vârsta de 6 ani a început să descifreze tainele dansului sportiv şi s-a încăpăţânat să obţină rezultate bune în acest domeniu. Nu există concurs la care Roxana să nu convingă juriul că merită să ocupe primele locuri ale podiumului.

Citiți și: Vrei un salariu sigur? Poliția Română scoate sute de posturi la concurs din sursă externă

Cum ai ajuns să studiezi dansul?

-Încă de la grădiniţă am început să fac primii paşi. Mai apoi, undeva la vârsta de 6 ani părinţii au văzut că am talent şi au decis să mă înscrie la cursuri la Casa Studentului.

Citiți și: Spectacol de vis la Mioveni. Cine sunt câștigătorii trofeului Festivalului de Folclor

De ce ai ales tocmai dansul sportiv?

-La început am făcut dans modern, însă devenise mult prea uşor iar eu îmi doream ceva mai dificil. Am văzut la televizor un concurs de dans sportiv şi am zis că trebuie neapărat să încerc.

Consideri că dansul sportiv este mult mai complicat decât cel modern?

-Da, mult mai complicat! La dansul modern mişcările se pot învăţa imediat, trebuie doar să ai ureche muzicală. În schimb, la dansul sportiv contează mult să te potriveşti cu partenerul pentru a putea forma un tot unitar şi mai mult decât atât, trebuie să aibă aceeaşi dorinţă de a evolua.

Ţi-a fost greu să îţi găseşti partenerul potrivit pe ringul de dans?

-La început nu am avut partener iar profesorii mei s-au chinuit foarte mult să îmi găsească unul potrivit pentru a putea evolua împreună. Până l-am găsit pe cel potrivit, respectiv pe Andrei, cel cu care dansez de 3 ani, am mai schimbat 2.

În prezent la ce şcoală de dans activezi?

-La clubul de dans Starfix.

Care a fost cel mai important premiu pe care l-ai câştigat pe parcursul acestor ani?

-Am participat la multe concursuri, atât naţionale cât şi internaţionale, consider că toate premiile obţine sunt importante. Am acasă o mulţime de diplome şi medalii.

Ţi s-a întâmplat vreodată să uiţi vreun pas?

– Niciodată! Competiția este tot timpul strânsă şi nu-ţi permiţi să faci o asemenea gafă. Oboseala şi stresul își fac simțită prezenţa uneori, dar trebuie să dai tot ce e mai bun şi să zâmbeşti.

Este important să ai un costum frumos, care să se aşeze bine pe corp sau dansul este cel mai important?

-Din punctul meu de vedere ambele contează. Trebuie să fii impecabil din prima secundă când ai intrat pe ring. Ca dansator ținută este foarte foarte importantă, trebuie să fure toate privirile pentru ca oamenii să rămână mai apoi cu ele ațintite doar asupra ta, asupra dansului. (Foto: Facebook Roxanna Florinaa)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA