NOR CURIER 930X122

amenzi

Noi amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc!

Noi amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc!

Citiți și: Luna aceasta se dau amenzi uriașe!

Cei care stau la bloc trebuie să respecte o serie de reguli clare.

Toți cei care vor să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Dacă nu fac asta, pot fi pedepsiți foarte aspru.

Puțini știu, dar mai multe orașe din România au adoptat un regulament pentru stabilirea unor măsuri de gospodărire a municipiului.

Aici este inclus tot ceea ce este permis sau nu să faci în spațiul public.

Astfel, cei care nu respectă prevederile legale riscă o amendă de până la 2.500 de lei.

Pe lângă faptul că nu ai voie să distrugi, să faci grătare sau să crești animale decât sunt de companie, devine restrictiv și grădinăritul.

Astfel, printre altele, „plantarea pe domeniul public şi în aliniamentele stradale, de arbori şi arbuşti fructiferi de orice fel, este strict interzisă”.

Există însă și unele excepții, când locatarii își pot îngriji fără probleme spațiul verde din fața blocului.

Așadar, legea spune că pentru întreținerea spațiului verde din fața blocului, orice locatar poate să contribuie, dar numai după acordul tuturor proprietarilor, în baza unei hotărâri a Adunării Generale a Asociației de Proprietari.

Detalii, AICI – Amenzi usturătoare la bloc. Cât te costă să pui zambile în grădină fără autorizaţie de la primărie. Alte sancţiuni aberante din lege

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Silviu Georgescu spune:

    Foarte tare asta, după, ce că nu mai avem voie să avem gard la grădinile de lângă bloc, acum nici flori sau arbuști nu mai avem voie, fără aprobare de la primărie, … păi să pună primăria, dacă tot nu mai avem voie, … auzi , teorie, avem voie dacă îngrijim ce plantăm, … pai cine e tâmpit, sa de-a bani pe flori, pomi sau arbuști ornamentali, și să-i nu ude sau săi îngrijească

  • Gogu spune:

    perfect, asteptam cate 3_4 pana vin domnii de la slpitfor sa toaleteze pomii ,1_2 ani pana vin sa tuda iarba și sa taie gardul viu ,mai nou nu avem voie sa plantam flori sau pomi.Cand ne luați dreptul
    pri lege de a trai ? Eu zic sa mai pune 10 semafoare și sa transformați străzile în sens unic.Ce părere aveți de traficul din oraș între orele 7,30_8,30 și 15,30_17,00? la următoarele alegeri sa nu mai candidați pe liste ,fiecare individual și veți vedea mulțumirea oamenilor.

  • Moia AURICA spune:

    Doamne, cui i-a bășit mintea la o asa prostie? Daca eu, locatar al blocului nu greble și nu curat gradina, primăria nu vine nici după 3 ani. Fapt real. Ecologiștilor, ce paziti?
    Asa ceva… nu am pomenit. Mi-am cumpărat și fierăstrău electric pt. toaletarea pomilor di gradina blocului, pomi pe care tot eu i-am pus:ginco BILOBA, DRACILA, LILIAC, LAMAITA, RODIU, BUDLEA. CEI CARE DAU ACESTE LEGI HABAR NU AU DE DENUMIREA UNOR PLANTE.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90