930×122 CAPRA 5

caine

Noi reguli privind deținerea câinilor

Noi reguli privind deținerea câinilor periculoși

Citiți și: Îngrijorător în Carpații Meridionali! Specialiștii confirmă o nouă „specie” de prădător

Proprietarii de câini considerați periculoși vor plăti amenzi mai mari în cazul în care nu respectă regulile din legislație, arată Avocatnet.ro.

Concret, amenzile pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deținătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic și neanunțarea la poliție a pierderii sau a decesului câinilor periculoși, de către proprietar sau de către persoana care îi are în pază, în termen de 48 de ore de la constatare se vor majora de la 500 de lei, care e valoarea maximă actuală a amenzii, la 1.000 de lei.

Citiți și: Înduioșător! Câinele-mascotă de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” are nevoie urgent de operație!

Vor putea fi aplicate amenzi minime de 1.000 de lei, față de 500 de lei, ca acum, pentru neîndeplinirea condițiilor pentru deținerea unui câine periculos cum ar fi vârsta minimă de 18 ani sau neînregistrarea câinilor periculoși sau agresivi la Asociația Chinologică Română.

În fine, se vor putea aplica amenzi de la 3.000 la 5.000 de lei, față de amenzi cuprinse acum între 1.500 și 3.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor de:

– acces cu câini de luptă și de atac în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum și în alte locuri publice, cu excepția drumurilor publice și a căilor de acces către acestea;

– acces cu câini de luptă și de atac în părțile comune ale imobilelor în care sunt deținuți, pe drumurile publice și pe căile de acces către acestea fără botniță și dacă nu sunt ținuți în zgardă și lesă sau ham de către proprietar ori de către deținătorul temporar;

– staționare a câinilor de luptă și de atac în părțile comune ale imobilelor;

– abandonare a câinilor periculoși sau agresivi.

Detalii, AICI – Propunere: Amenzile pentru nerespectarea regulilor de deținere a câinilor periculoși sau agresivi să se majoreze

Foto: descriptiv, zooplus.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90