New Profesional Consult 930 x 122

masini

rable

NOUTĂŢI DESPRE PROGRAMUL „RABLA” 2014. AFLĂ CARE SUNT!

Proiectul privind derularea programului „Rabla” pentru anul 2014 a fost lansat în dezbatere publică de autorităţile centrale.

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Potrivit revistei Capital, posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani îşi vor putea achiziţiona o maşină nouă prin programul „Rabla” din acest an pe baza unui singur tichet valoric în sumă de 6.500 de lei, care se va aloca electronic. Pentru ediţia din acest an vor fi disponibile 20.000 de tichete, cu un buget total de 140.000 de lei. Persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor/dealerilor validaţi în program.

În vederea stimulării cumpărării de autovehicule ecologice se va oferi posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei, în următoarele situaţii: pentru achiziţionarea unui autovehicul nou încadrat în norma de poluare Euro 6, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km sau pentru achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Tichetele alocate pentru persoanele fizice vor fi distribuite pe fiecare judeţ în parte în raport cu numărul autovehiculelor uzate aflat în evidenţele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Dezbaterea publică pe marginea Programului „Rabla” 2014 se va întinde pe durata a zece zile.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90