Donaris 930 x 122

amenda

NU PORȚI MASCĂ PE STRADĂ, IEI AMENDĂ. CÂT RIȘTI SĂ SCOȚI DIN BUZUNAR DE MÂINE

Așa cum Instituția Prefectului a anunțat încă de luni, începând de mâine, 14 octombrie 2020, masca devine obligatorie în spațiile publice din Argeș pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Citiți și: Amendă uriașă pentru cei care fac asta!

Prin această măsură. valabilă pe un termen nedefinit, se încearcă o prevenire a creșterii numărului cazurilor COVID-19 . Este un fel de upgrade făcut precedentei măsuri luate la nivel de județ în luna iulie a acestui an, când autoritățile din Argeș au stabilit că masca devine obligatorie în grupurile mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeași adresă (dispoziție rămasă în vigoare până în momentul de față și care a fost urmată de o scădere vizibilă a numărului îmbolnăvirilor).

Așadar, de miercuri, toți cei aflați pe raza administrativ-teritorială a județului vor trebui să poarte mască în spațiile publice (cu excepția copiilor sub 5 ani).

Citiți și: Sancțiuni pentru profesori și directori

Nerespectarea măsurii atrage amenzi. Valoarea acestora este, conform legii 55/2020, cuprinsă între 500 și 2500 de lei.

De amintit că la linia telefonică TelVerde 0800800165, puteți sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară, iar la linia telefonică TelVerde 0800800358 puteți apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19. De asemenea, la DSP Argeș este disponibil un call center la care argeșenii pot suna dacă doresc să afle informații despre pandemia de coronavirus, dar pot fi și îndrumați sau sfătuiți cu privire la infectarea cu virusul SARS CoV 2.

Numărul unic este 021.414.44.48 și poate fi apelat la orice oră, de luni până duminică.

Foto descriptiv: Stirile ProTV

gic.ro

Comentarii

570 pe 90 Costache