SPALATORIE MURAY  930×122

masini

O nouă formulă pentru rovinietă: taxare la kilometri parcurşi

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță un nou sistem de taxare pentru mașinile de mare tonaj. Astfel, potrivit ministrului, se va renunța la taxarea pe timp – rovinieta valabilă o zi, o săptămână, o lună, un an – și se va introduce taxarea pe distanța parcursă, scrie digi24.ro.

Citiți și: Decizie istorică! Mașinile pe benzină și motorină vor fi interzise

Cătălin Drulă a vorbit despre un nou sistem de taxare, care va fi aplicat doar pentru autovehiculele care depășesc 7,5 tone, precum camioane, TIR-uri și autocare.

„În aproape toată Europa, în 23 din 27 de state membre, se taxează folosirea rețelelor de drumuri naționale, de autostrăzi ale țărilor respective, nu pe timp ca în România, unde cumpărăm o rovinietă valabilă o zi, o săptămână, o lună, un an, ci pe distanța parcursă”, a afirmat Cătălin Drulă la DIGI24.

Citiți și: Șoferii pot răsufla ușurați! Scapă de costuri și birocrație mai mari la repararea mașinilor!

Pentru mașinile mici rămâne valabilă rovinieta calculată pe perioade de timp, sistemul de până acum.

Potrivit ministrului, noul sistem de taxare pentru traficul greu nu va fi implementat peste noapte și, cel mai probabil, acesta va fi gata la finalul anului 2023 ori începutul anului 2024. Deocamdată nu a fost stabilit prețul pe care transportatorii din România îl vor plăti.

(Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Manole Marin spune:

    Felicitări pentru inițiativă. Dar ce veți face cu mașinile protejatilor politici care nu știu să plătească taxe de drum?

570 X 90 CUMPANA 3