New Profesional Consult 930 x 122

masini

O nouă formulă pentru rovinietă: taxare la kilometri parcurşi

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță un nou sistem de taxare pentru mașinile de mare tonaj. Astfel, potrivit ministrului, se va renunța la taxarea pe timp – rovinieta valabilă o zi, o săptămână, o lună, un an – și se va introduce taxarea pe distanța parcursă, scrie digi24.ro.

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Cătălin Drulă a vorbit despre un nou sistem de taxare, care va fi aplicat doar pentru autovehiculele care depășesc 7,5 tone, precum camioane, TIR-uri și autocare.

„În aproape toată Europa, în 23 din 27 de state membre, se taxează folosirea rețelelor de drumuri naționale, de autostrăzi ale țărilor respective, nu pe timp ca în România, unde cumpărăm o rovinietă valabilă o zi, o săptămână, o lună, un an, ci pe distanța parcursă”, a afirmat Cătălin Drulă la DIGI24.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Pentru mașinile mici rămâne valabilă rovinieta calculată pe perioade de timp, sistemul de până acum.

Potrivit ministrului, noul sistem de taxare pentru traficul greu nu va fi implementat peste noapte și, cel mai probabil, acesta va fi gata la finalul anului 2023 ori începutul anului 2024. Deocamdată nu a fost stabilit prețul pe care transportatorii din România îl vor plăti.

(Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Manole Marin spune:

    Felicitări pentru inițiativă. Dar ce veți face cu mașinile protejatilor politici care nu știu să plătească taxe de drum?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90