masini

O nouă formulă pentru rovinietă: taxare la kilometri parcurşi

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță un nou sistem de taxare pentru mașinile de mare tonaj. Astfel, potrivit ministrului, se va renunța la taxarea pe timp – rovinieta valabilă o zi, o săptămână, o lună, un an – și se va introduce taxarea pe distanța parcursă, scrie digi24.ro.

Citiți și: Surpriză de la Primăria Pitești cu privire la impozitul pe autovehicule

Cătălin Drulă a vorbit despre un nou sistem de taxare, care va fi aplicat doar pentru autovehiculele care depășesc 7,5 tone, precum camioane, TIR-uri și autocare.

„În aproape toată Europa, în 23 din 27 de state membre, se taxează folosirea rețelelor de drumuri naționale, de autostrăzi ale țărilor respective, nu pe timp ca în România, unde cumpărăm o rovinietă valabilă o zi, o săptămână, o lună, un an, ci pe distanța parcursă”, a afirmat Cătălin Drulă la DIGI24.

Citiți și: Regulament pentru ridicarea mașinilor staționate necorespunzător în Pitești

Pentru mașinile mici rămâne valabilă rovinieta calculată pe perioade de timp, sistemul de până acum.

Potrivit ministrului, noul sistem de taxare pentru traficul greu nu va fi implementat peste noapte și, cel mai probabil, acesta va fi gata la finalul anului 2023 ori începutul anului 2024. Deocamdată nu a fost stabilit prețul pe care transportatorii din România îl vor plăti.

(Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Manole Marin spune:

    Felicitări pentru inițiativă. Dar ce veți face cu mașinile protejatilor politici care nu știu să plătească taxe de drum?


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441