930×122 CAPRA 5

înșelătorie

O nouă înșelătorie se răspândește în România!

O nouă înșelătorie se răspândește în România!

Citiți și: Capcane online pentru clienții Lidl, CFR sau Catena

DNSC – Directoratul Național de Securitate Cibernetică – a anunțat că atacatorii din mediul virtual continuă să folosească metoda conturilor false de pe platformele de socializare pentru a lansa atacuri de tip phishing sau scam, informează evz.ro.

„De obicei, tehnica preferată este etichetarea unui cont de utilizator sau a unei pagini în astfel de postări-capcană, care vor conţine un text ce are menirea de a convinge utilizatorul să facă click pe un anumit link şi să-ţi ofere date sensibile (personale, financiare sau de autentificare). Momeala folosită în astfel de atacuri variază, infractorii cibernetici folosindu-se de metode ingenioase de a capta curiozitatea sau de a speria utilizatorul: panicarea utilizatorilor să ofere date (prin ameninţarea cu închiderea contului în 24 de ore dacă acele date nu sunt ‘validate’); promoţii incredibile (iphone la 10 lei); promisiunea unor câştiguri rapide (prin investiţii în criptomonede sau alte oportunităţii de investiţii).

Citiți și: IPJ Argeş: Raportaţi activităţile online suspecte la Poliţie

Totuşi, dacă utilizatorul verifică pagina de social media care publică astfel de mesaje, sau domeniul link-ului pe care urmează să îl acceseze, îşi poate da seama că este vorba despre o tentativă de fraudă, pentru că nu se află pe un canal oficial de comunicare al companiei sau a persoanei în numele căruia s-ar fi publicat acel post. Atunci când nu sunteţi siguri, introduceţi manual adresa site-ului dorit în browserul cu care navigaţi pe internet!”, atenţionează experţii DNSC, pe pagina de Facebook a instituției.

Specialiștii DNSC i-au sfătuit pe utilizatori să nu deschidă link-urile primite de la oamenii necunoscuți și să depună plângere la poliție, în cazul în care observă ceva suspect. Este indicat să îți monitorizezi fiecare tranzacție.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Donaris 570×90