930X122 MAIA

girofaruri

O nouă regulă pentru șoferi în trafic. Salvamontiștii vor avea prioritate!

Mașinile Salvamont vor avea girofaruri!

Citiți și: Când apare permisul auto digital: Acte auto obligatorii
249 de deputați din 249 prezenți au votat astăzi ca și mașinile Salvamont care participă la intervenții de salvare să aibă girofaruri.
În acest fel, timpii de intervenție se vor reduce semnificativ.
De opt ani salvamontiștii solicită acest lucru, iar acum, practic, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare și urgență medicală, coordonate administrativ de către Consiliile județene și locale, iar operațional de Departamentul pentru Situații de Urgență al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziționa, deține și utiliza legal autospeciale de intervenție și ambulanțe – dotate din fabricație și omologate cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, cu legislația care nominalizează instituțiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgență.
Mai mult, se acordă dreptul serviciilor Salvamont de a achiziționa și deține autospeciale de intervenție și ambulanțe, vehicule care sunt dotate din fabricație și omologare cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, acest lucru fiind deja realizat de structurile salvamont din țară, iar, în acest moment, prin Ministerul de Interne – Inspectoratul general pentru Situații de Urgență, există în derulare un proiect prin serviciile Salvamont vor fi dotate cu ambulanțe pentru transport pacienți cu caracteristici care să le permită intervenția în teren montan.
Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • oaianeagra spune:

    O decize care trebuia luata cu ani inainte. Cred ca nu au habar ce insemna sa fi salvator montan.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90