EcoMoto 930×122

pescuit

Oficial! E interzis!

Oficial! E interzis!

Citiți și: Argeșeni amendați cu peste 2.000 de lei de jandarmi

În fiecare an, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) stabilește, prin ordin, perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, indiferent că vorbim despre cel comercial sau cel sportiv.

Printr-un astfel de act normativ publicat vineri în Monitorul Oficial, ministerul a stabilit care sunt zonele, speciile și perioadele de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ ori sportiv şi familial în 2023.

Citiți și: ARGEȘ: PICNICURI ÎNCHEIATE CU AMENZI ÎN ULTIMELE ZILE

Mai exact, potrivit ordinului, regula generală este că se instituie “măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în prezentul ordin”.

Apoi, este interzis pescuitul în scop comercial, recreativ/ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în anumite zone precum Delta Dunării ori pe unele râuri cum ar fi Prut.

Prin excepţie, pescuitul nu este interzis în cazul în care se desfăşoară în scop ştiinţific.

Act normativ de față stabilește și o serie de specii şi perioade de prohibiţie.

Astfel, printre altele, se va interzice pescuitul comercial, recreativ/ sportiv şi familial al ştiucii – de la data intrării în vigoare a ordinului (27 ianuarie) până la data de 20 martie, şalăului şi bibanului – în perioada 20 martie – 7 iunie inclusiv, coregonului, lipanului, păstrăvului de mare, sturionului – tot timpul anului, linului (Tinca tinca) – în perioada 7 iunie – 6 iulie inclusiv.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90