930×122 POSADA 5

cancer la creier

OMS clarifică ce legătură este între telefoanele mobile și cancerul la creier

OMS clarifică ce legătură este între telefoanele mobile și cancerul la creier

Citiți și: Interdicție surpriză în școli din toamnă: Ce va schimba noua regulă

Un studiu recent susținut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a concluzionat că telefoanele mobile nu au legătură cu cancerul la creier.

Studiul, realizat de Australian Radiation Protection and Nuclear Safety Agency (Arpansa), a analizat peste 5.000 de cazuri și a evaluat 63 de studii efectuate între 1994 și 2022.

Citiți și: Șeful OMS: Sfârșitul pandemiei de COVID-19 este foarte aproape

Cercetătorii au investigat efectele radiațiilor de radiofrecvență folosite de telefoanele mobile, televizoare, monitoare pentru copii și radare.

Rezultatele au arătat că, în ciuda utilizării crescute a telefoanelor mobile, nu a existat o creștere a incidenței cancerului cerebral.

Studiul a inclus persoane care au folosit telefoanele mobile intensiv, inclusiv pe termen lung, și a confirmat că nu există o asociere între utilizarea telefoanelor mobile și tumorile cerebrale sau alte tipuri de cancer la cap și gât.

Această concluzie este în contrast cu evaluarea din 2013 a Agenției Internaționale pentru Cercetare a Cancerului (IARC).

Sugera că radiațiile electromagnetice produse de telefoanele mobile ar putea avea o legătură posibilă cu cancerul.

Cu toate acestea, studiul actual oferă dovezi puternice care exclud această asociere.

Și menționează că ratele cancerului la creier au rămas stabile, în ciuda creșterii masive a utilizării tehnologiei wireless.

OMS și specialiștii implicați în studiu consideră că expunerea la unde radio de la tehnologia wireless nu reprezintă un pericol pentru sănătatea umană.

Cercetările vor continua pentru a asigura certitudinea concluziilor.

OMS clarifică ce legătură este între telefoanele mobile și cancerul la creier

Sursa: Știrileprotv.ro

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3