930X122 MAIA

oms

Șeful OMS: Sfârșitul pandemiei de COVID-19 este foarte aproape

Sfârșitul pandemiei de COVID-19 este foarte aproape, a afirmat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citiți și: Alertă! Zeci de copii au murit după ce au consumat siropuri de tuse

Miercuri, acesta a făcut mai multe declarații într-o conferință de presă, atât pe tema pandemiei de covid-19, cât și în ceea ce privește cazurile de variola maimuței.

Omenirea nu s-a aflat niciodată într-o poziţie mai bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 care a dus la moartea a milioane de persoane începând cu sfârşitul anului 2019. (…) Nu am ajuns încă acolo, dar finalul este foarte aproape”, a declarat șeful OMS, potrivit digi24.ro care citează AFP.

Citiți și: OMS va decide dacă variola maimuței este ”o urgență medicală”

Deși măsurile anti-covid s-au relaxat, la nivel mondial încă ne aflăm în pandemie.

Săptămâna trecută s-a înregistrat cel mai mic număr de decese provocate de COVID-19 din martie 2020.

Cu toate acestea, s-a făcut în continuare apel la prudență. Șeful OMS a îndemnat la continuarea eforturilor împotriva coronavirusului.

În caz contrar, lucrurile ar putea lua o altă întorsătură, avertizează oficialul.

Cineva care aleargă la un maraton, nu se opreşte când vede linia de sosire. Aleargă mai repede, cu toate energie care i-a mai rămas. La fel şi noi. Putem vedea cu toţii linia de sosire, suntem pe punctul de a câştiga, dar ar fi cu adevărat cel mai prost moment să ne oprim din alergat.”, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit aceleași surse.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: antena3.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3