930×122 CAPRA 5

oms

Un nou semnal de alarmă! Virusul încă ucide

Organizația Mondială a Sănătății a tras un nou semnal de alarmă în ceea ce privește numărul cazurilor Covid.

Citiți și: Alertă! Zeci de copii au murit după ce au consumat siropuri de tuse

OMS se așteaptă la ”niveluri ridicate” de cazuri în această vară în Europa.

„Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa.

Citiți și: OMS va decide dacă variola maimuței este ”o urgență medicală”

„Virusul nu dispare doar pentru că ţările încetează să-l monitorizeze. El continuă să contamineze, continuă să se modifice şi încă ucide”, a subliniat el.

Aproape toate ţările europene prezintă un număr în creştere al cazurilor de infectare, Portugalia, Luxemburg, Franţa, Grecia, Cipru, Germania şi Austria având cea mai mare incidenţă.

Și în România numărul cazurilor a crescut considerabil în ultima săptămână. Mii de oameni s-au infectat, iar câteva sute sunt internaţi în spital, notează Antena 3.

OMS face apel la europeni să continue să se autoizoleze dacă au simptome respiratorii, să verifice dacă vaccinările lor sunt la zi şi să poarte mască în locurile aglomerate.

Foto descriptiv: Fanatik.ro

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90