930×122 CAPRA 5

coronavirus

Paşaportul pentru coronavirus, gata de lansare. Versiunea digitală ar putea fi integrată pe telefon

Ţările nordice dau tonul în pandemie. Danemarca va lansa un pașaport pentru coronavirus până la sfârșitul acestei luni, în timp ce Suedia va solicita un rezultat negativ al testului la intrarea în ţară, scrie Financial Times.

Citiți și: Noutate majoră în schimbarea buletinului, permisului auto și pașaportului!

Mai mult decât atât, danezii pregătesc un paşaport digital care să conţină istoricul acţiunilor legate de vaccinare, testare Covid ş.a.m.d. Acesta ar putea fi integrat chiar şi într-o aplicaţie pe telefonul mobil.

Morten Bodskov, Ministrul Finanţelor din Danemarca, a declarat miercuri că un pașaport pentru coronavirus va fi lansat într-o formă simplă până la sfârșitul acestei luni. Acesta va conţine doar informaţia dacă cineva a fost vaccinat. Pentru paşaportul digital, complex, ar mai fi nevoie de încă două-trei luni pentru a-l pune la punct, estimează autorităţile daneze.

Citiți și: Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

Guvernul de centru-stânga din Copenhaga speră că pașaportul poate fi un prim pas într-o revenire la normalitate după ce luna trecută a introdus carantina. Aceasta ar permite oamenilor de afaceri și altor persoane să călătorească în străinătate, precum și să permită redeschiderea evenimentelor sportive, a concertelor cu public și a altor spectacole în interior.

(Foto: descriptiv / Sursa: ft.com)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90