New Profesional Consult 930 x 122

arbitru

Pitești. Sportul din România este în doliu! O mare somitate a murit astăzi

Pitești. Sportul din România este în doliu! O mare somitate a murit astăzi

Citiți și: Dramă în Sportul Românesc! A jucat la Dacia Pitești și a murit la doar 46 de ani

Gheorghe Toma, cunoscut sportiv argeșean, a murit astăzi, la vârsta de 87 de ani, în urma unor probleme de sănătate.

O viață dedicată sportului

Întreaga viață, până în ziua în care a murit, și-a dedicat-o sportului. Inițial, în tinerețe, a jucat fotbal. Însă, din cauza unei accidentări urmată de o spitalizare de peste 6 luni de zile, Gheorghe Toma s-a reorientat spre ceea ce, îndrăznim să spunem, a devenit mai mult decât un fel de a trăi, ci o adevărată dragoste: volei.

Citiți și: Conferința de presă a meciului de volei România – Cehia

Începând din anii ’50, Gheorghe Toma a început să joace volei, la începuturile acestui sport în țara noastră. Practic, a contribuit la nașterea și dezvoltarea voleiului în România.

Toma juca alături de coechipierii săi pe zgură, în Ștrand, după cum povestește pentru publicația noastră fiica regretatului sportiv, Anca Toma.

După jucător, antrenor

A urmat perioada de antrenoriat, fiind școlarizat în primele grupe de antrenori ale voleiului românesc. A fost primul antrenor al echipei de volei de la Dacia Pitești, secția fete – înființată chiar de el. A făcut echipă cu Mugur Nicolescu.

Arbitru până în ziua în care a murit

Ulterior, Ghoerghe Toma s-a îndreptat către arbitraj. A obținut, în lunga sa carieră, toate gradele. Ba chiar a fost și observator federal și monitoriza jucătoarele care urmau să facă parte din lotul național.

Fără doar și poate, a fost o somitate și a avut cea mai longevivă activitate în acest domeniu!

„Până a închis ochii, până astăzi, a fost și președintele Consiliului de Arbitri ai județului Argeș”, mărturisește Anca Toma, cu vocea tremurândă, pentru ePitești.

Gheorghe Toma arbitra și în alte orașe atunci când era solicitat, cum ar fi în Târgoviște. „Un exemplu de viață trăită, nu supraviețuită! Adio, tata! De astăzi ne revedem printre stele!”, mai transmite fiica acestuia.

Trupul neînsuflețit al regretatului arbitru va fi depus, începând de mâine, la Capela Cimitirului Sfântul Gheorghe Pitești. Înmormântarea va avea loc sâmbătă 31.12.2022, ora 12.00- cimitirul Sf Gheorghe – Trivale.

Pe ultimul drum i se va aduce un omagiu în curtea Sălii Sporturilor Pitești- Stadionul Trivale, precizează familia.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90