Eurial 930 x 122

afaceri

Pitești. Afaceri cu multe zerouri! De unde scot unii profit e incredibil

Pitești. Afaceri cu multe zerouri! De unde scot unii profit e incredibil

Citiți și: Argeș. Afaceri ”pe butuci!”. Fenomen îngrijorător!

Cimitirul este spațiul în care domnește liniștea deplină. Acolo mergem să aprindem o lumânare, să ne reculegem la mormintele celor dragi. La prima vedere, nimic din ce e lumesc nu-și mai are valabilitatea aici. Și totuși…

Somnul de veci are un preț!

Chiar și dincolo de poarta cimitirului „funcționează” legea economiei de piață. Principiul „cerere- ofertă” domină. Iar metaforicul somn de veci are un preț real, în bani!

Citiți și: Legea care schimbă regulile jocului pentru afaceri: Ce trebuie să știi

Locul cu verdeață

Publicațiile locale, cele tipărite sau online au la rubrica „mica publicitate” anunțuri: „Vând loc de veci, zonă cu verdeață…” sau „Vând cavou 6 locuri la aleea principală…” ori altele asemănătoare. Cei care au pe cineva bolnav al cărui sfârșit iminent se apropie ori care chiar au fost loviți de necaz, în disperare de cauză, sunt nevoiți sa cumpere urgent un loc pentru înhumare.

O jumătate de miliard

Sumele cerute diferă în funcție de structura locului de veci, de materialele din care este construit, de amenajările interioare, de zona în care este amplasat, de vechime etc. Am apelat câteva dintre numerele de telefon publicate în presa locală. Ori afișate la vedere în cimitirul Sf.Gheorghe. Sumele vehiculate au multe zerouri. Între 25.000-40.000 o criptă. Iar un cavou ajunge la o jumate de miliard lei vechi!

Cine vinde

Cei care postează anunțuri pot fi oameni ajunși la ananghie care în disperare de cauză, pentru a-si acoperi anumite datorii, își vând până și locul de veci.

Alții însă pot privi o astefel de tranzacție drept o afacere bună. Profitul e garantat. „Rețeta” e simplă: După deshumarea rămășițelor pământești ale celor dragi, la vremea cuvenită de cel puțin șapte ani, se amenajează locul de veci.

Se modernizează, construindu-se o criptă sau un cavou cu mai multe locuri. Cu investiții minime și mâna de lucru ieftină. Când totul e gata, se pune „opera” în vânzare. Și se pretinde, evident, de câteva ori suma investită!

„Oficialii” știu de acest comerț

Conducerea administrației cimitirelor din Pitești.

Tranzacțiile sunt legale însă funcționarii administrației atrag atenția tuturor celor interesați să cumpere un astfel de loc de veci: ei nu vor intra în posesia terenului care este doar concesionat, ci vor fi proprietari doar ai construcției în sine: zidurile criptei sau cavoului!

Este loc pentru fiecare

Administrația cimitirelor infirmă zvonurile referitoare la o „criză a locurilor de veci” în Pitești. Prin extinderile care au avut loc în ultimii ani în cazul mai multor cimitire ale municipiului, s-a reușit acoperirea cererii.

Practic, nu rămâne nimeni neînhumat! Aparținătorii unui om aflat pe patul de moarte nu trebuie decât sa meargă la administrația cimitirelor din Pitești și sa formuleze o cerere.

Iar în cazul în care persoana în cauză nu deține deja un mormânt, îi este atribuit un loc de veci.

Acte notariale

Pentru cei cu dare de mână care sunt dispuși să plătească sune mari pentru cripte sau cavouri luxoase, procedura e simplă. Administratia cimitirelor nu are nicio implicare în aceste tranzacții, ci doar primește actele notariale de la noul posesor al locului de veci.

Pentru a se trece în registru că în zona X, parcela Y, există un nou „propritar”. De la care, evident se așteaptă încasarea taxelor anuale pentru locul concesionat.

Puteți lăsa comentarii la acest articol pe FACEBOOK, AICI

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3