930×122 CAPRA 5

afaceri

Veste mare pentru patronii argeșeni! „Există fonduri! Există bani!”

Veste mare pentru patronii argeșeni! „Există fonduri! Există bani!”

Citiți și: Goodwill Consulting prezintă: Conferința 2024 despre finanțare și dezvoltare

Fondurile nerambursabile asigură dezvoltarea firmelor românești.

Iar în județul nostru multe afaceri au căpătat consistență solidă după ce oameni cu inițiativă au accesat aceste fonduri.

Citiți și: Miliardarul care a ,,spart” YouTube-ul cu mașini de lux, reținut de DNA

Nu toți au reușit însă. Pentru că obținerea lor nu este la îndemâna oricui și fără ajutor de specialitate este greu de răzbit.

Tocmai în sprijinul firmelor mari și mici vine Goodwill Consultingun lider național al consultanței în domeniu. Un nume greu care pentru unii patroni nu mai are nevoie de prezentare.

Toți cei care au apelat la specialiștii firmei au avut de câștigat.

Interes enorm  

Astăzi, în selectul decor al sălii de conferințe de la Hotelul Ramada, s-a desfășurat un eveniment aparte.

Răzvan Gălățan, director operațional al firmei Goodwill Consulting, a demonstrat în fața câtorva zeci de oameni de afaceri oportunitățile pe care le au la dispoziție.

O prezentare a firmei, dar mai cu seamă a programelor de finanțare care sunt disponibile în decursul anului 2024.

Competența, experiența și determinarea specialiștilor acestei firme de consultanță au dus la dezvoltarea spectaculoasă a cifrei de afaceri a multor antreprenori.

Evident, după parcurgerea etapelor necesare pentru a obține fondurile mult visate. Interesul patronilor argeșeni este imens.

Dovadă numărul celor care l-au ascultat astăzi pe tânărul și inimosul director.

Dialog util

După trecerea în revistă a programelor de finanțare existente pe diverse domenii de activitate, au fost detaliate amănuntele specifice. Pașii concreți pentru ca o firmă să îndeplinească toate criteriile de eligibilitate.

A urmat apoi o serie de întrebări pe care Răzvan Gălățan le-a primit din partea antreprenorilor. Fiecare a primit lămuririle necesare, dialogul fiind extrem de util.

 

La finalul evenimentului, în exclusivitate pentru ePitești, directorul a avut amabilitatea de a răspunde câtorva întrebări.

Capcanele în care cad antreprenorii

Goodwill Consulting…Cine sunteți? Și ce experiență aveți în dommeniul consultanței financiare?  

Avem 8 birouri la nivel național.

Echipa noastră este compusă din 90 de consultanți de specialitate și peste 60 de consultanți business care sunt, cum s-ar spune, ,,soldații” noștri. Consultanții business abordează potențialii clienți direct.

Pe lângă firma de consultanță, din grupul Goodwill fac parte și Goodwill Energy, o firmă specializată în furnizarea, montarea și mentenanța de panouri fotovoltaice, Goodwill Studio, care oferă servicii de proiectare din domeniul arhitecturii, instalațiilor electrice ș.a.m.d., deci de pregătire a documentației tehnice, iar Goodroid furnizează servicii de automatizare a activității afacerilor, cu roboți software.

După cum spuneam, avem birouri în toată țara: Cluj, Oradea, Suceava, Iași, Sibiu, + alte orașe mari.

Deservim toată țara, dar astăzi am venit aici pentru a ne adresa antreprenorilor din regiunea Sud-Muntenia.

În Argeș aveți o filială, un sediu?

– Nu, doar în București, care este la o oră și ceva distanță, și în Craiova. Pe Drumul Expres se va ajunge ușor și acolo.

Unii oameni sunt păcăliți de firmele de consultanță. Am avut din păcate experiențe din trecut cu clienți pe care i-au preluat aveau contracte de finanțare falsificate. Sunt cazuri multe de acest fel.

Argeșul, un „motor”

La ce trebuie să fie atenți? Cum să se ferească de capcane?

-Să studieze cu atenție ghidul solicitantului pentru fiecare program în parte, mai cu seamă condițiile și angajamentele pe care și le asumă.

De exemplu, trebuie să știe dacă își pot asuma creșteri precum numărul de angajați sau cifra de afaceri.

De asemenea, să știe care sunt consecințele nerespectării condițiilor și angajamentelor, deoarece programele de finanțare vin cu anumite obligații care trebuie respectate.

Autoritățile nu dau acești bani de-a gata, sau doar de dragul de a da, ci impun anumiți indicatori care trebuie atinși de firme.

Dacă o ofertă de la o firmă de consultanță pentru un anumit program sună prea bine, atunci, cu siguranță e un semn de alarmă că se prezintă informații false.

În județul Argeș câți clienți are firma dvs?

-Avem, din fericire, mulți clienți din Argeș. Peste 100 de firme din județ lucrează cu noi, antreprenorii din Argeș mereu au avut încredere în noi.

Argeș și Prahova concurează pentru primul loc din regiune, ceea ce nu e întâmplător, deoarece sunt cele mai bogate județe din regiune.

Și e clar că finanțările nu se duc la firme din Teleorman sau Călărași, fiind mai sărace, de asta nu prea îndrăznesc să aplice pentru astfel de proiecte.

Pe înțelesul tuturor, inclusiv a celor mai puțin familiarizați, care sunt pașii concreți pe care trebuie să-i parcurgă pentru a obține fonduri cu ajutorul firmei Goodwill Consulting?

– Să zicem că cineva are o firmă cu orice fel de activitate și vrea să o dezvolte. Atunci se adresează nouă, completează formularul și este contactat de un consultant de business cu ajutorul căruia indentifică, gratuit, care sunt soluțiile de finanțare.

Dacă acestea există, desigur. Dacă ne aflăm în această situație pozitivă, se trece la procedura de eligibilitate și punctaj.

Stabilim dacă poate aplica, ce punctaj are și ce șanse sunt. După ce stabilim că are punctaj și are șanse, semnează un contract de consultanță cu noi.

Veste mare pentru patronii argeșeni! „Există fonduri! Există bani!”

De-abia atunci se face acel contract! Alocăm un consultant pentru partea de scriere și implementare. Acesta va face un plan de afaceri, cerere de finanțare, tot ce implică dosarul.

Tot noi facem toată implementarea, proceduri de achiziție, rapoarte, absolut tot ce trebuie.

Sunt din acel moment alături de clientul nostru pe toată perioada de monitorizare a proiectelor.

Omul de afaceri, clientul dvs, nu trebuie să risipească timp și energie pentru deplasări?

– Nu va fi nevoie, efortul clientului și timpul alocat vor fi minime.

Îi spuneți omului cu onestitate dacă are șanse să obțină fonduri?

– Absolut. Veniturile principale vin din comision. Iar acesta îl obținem doar dacă proiectul se câștigă.

Eu nu am niciun interes să iau un proiect fără șanse.

Așa că nu îmi aduc beneficii proiectele necâștigătoare, nu am de ce să mă încarc cu ele.

Ideea este să avem cu toții de câștigat: și clientul, și noi.

În județul Argeș care ar fi ponderea proiectelor de finantare pe domenii de activitate? Industria, agricultura?

– Spre industrie mai mult. Avem foarte multe firme de producție puternice.

Sau avem firme mari care au puncte de lucru aici în zona dvs.

Lăsând la o parte firmele mari și consacrate, pentru micii întreprinzători ce îndemn aveți? Unii sunt neîncrezători că pot obține finanțări.

– Să îndrăznească să aplice pentru fonduri pentru că se pot dezvolta într-un ritm mult mai accelerat. Acesta ar fi sfatul meu.

Făcând o comparație întru două firme, în situația în care una a luat fonduri, cealaltă nu a luat, evident, cea care a luat bani se poate dezvolta mult mai bine și mai rapid.

Poate folosi tehnologii mult mai bune, poate face o producție mai bună într-un timp mai scurt.

Poate achiziționa echipamente mai bune și va avea un avantaj competitiv față de alte firme.

Sfaturi de la specialiști

Industria HoReCa din Argeș cum vi se pare comparativ cu alte județe? Aveți proiecte la care lucrați în sectorul acesta?

-Avem clienți și din domeniul acesta. Lucrăm cu câteva hoteluri din zonă.

Sunt și oameni care apelează la firma noastră și intenționează să construiască de la zero hoteluri, pensiuni, spații de cazare.

Pentru panourile fotovoltaice vi se adresează firmele? 

– Da. Avem și pentru acestea două programe și pentru consum și pentru producție în vederea vânzării.

Sunt parte din strategia României de dezvoltare spre energia verde și se vor investi în continuare bani foarte mulți în domeniul acesta.

Dacă ați fi un tânăr întreprinzător, presupunând că apelați la firma Goodwill Consulting, în ce sector ați dezvolta o afacere? Și care ar fi exact aceea?

– M-aș uita pe piață, să găsesc o nișă care nu este bine acoperită în zona în care activez. M-aș duce spre un domeniu de producție.

Spre exemplu, nu știu…să mă gândesc că în industria HoReCa se schimbă toate ambalajele din plastic cu cele de hârtie.

Atunci e o idee bună să mă apuc să fac ambalaje de hârtie pentru că e clar că va fi o nevoie care nu va fi acoperită.

Mereu zona de producție va primi și finanțări din fonduri nerambursabile, va produce și plusvaloare, ne va da și posibilitate de creștere mare și dezvoltare.

În cazul serviciilor, ești limitat. Dar în producție te poți întinde la nivel național și internațional.

Sfătuiesc oamenii cu intițiativă și curaj să caute în sectorul producției nișa pe care să pornească.

Argeșenii interesați unde și cum vă pot găsi? 

– Pe site-ul nostru www.gwconsulting.ro avem un formular de contact, se pot adresa acolo.

Iar sistemul nostru îi alocă la colegii din București sau Craiova. Este important de știut că potențialii clienți nu trebuie să se deplaseze, vin colegii mei din Craiova sau București la sediul firmei lor.

Vin și discută tot ce trebuie.

Un mesaj de final pentru argeșenii cu firme aveți? 

– În prezent, acum, astăzi, sunt finanțări foarte multe. Există fonduri, există bani!

Este important să se gândească că mâine sau la anul, nu știm ce va mai fi. Îi încurajez pe toți să aplice, să nu amâne și să obțină bani pentru proiectele lor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3