New Profesional Consult 930 x 122

bicicliști

Pitești. Decizie crucială, ignorată total în Centru! 

Pitești. Decizie crucială, ignorată total în Centru!

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Strada Mare este locul de promenadă al piteștenilor. Și nu de ieri, de azi. Ci de…demult. De când ieseau cucoane în faptul serii să-și etaleze ținutele. Și domnii să discute politică.

Bunele intenții

Pentru a păstra un aer distins al Străzii Victoriei, așa cum se numește oficial Strada Mare, primăria a luat o decizie în urmă cu câțiva ani.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Edilii de atunci au hotărât ca pe distanța dintre Teatrul Al. Davila și Palatul Administrativ (Prefectură) să nu se mai circule cu biciclete, trotinete sau role.

Pedalează prin centru

Spiritul civic șchioapătă în Pitești. Dacă ar exista pe deplin, atunci printre piteștenii aflați la plimbare nu ar mai face slalom pasionații de ciclism.

Se întâmplă în fiecare zi. Nu contează că e Strada Mare mai liberă sau mai aglomerată.

Demonstrație

Există pericolul unor accidente. Mai ales că majoritatea celor care ignoră interdicția sunt adolescenți. Puștanii se avântă cu viteză.

Unii din dorința de a încerca puterea bicicletelor, alții de a demonstra prietenilor cum pot merge pe o singură roată.

Iată imagini surprinse duminică după-amiază!

Pericole

Riscurile sunt pentru bătrâni mai ales care nu se pot feri cu rapiditate. Pentru copilașii care de-abia au învățat să meargă. O mogâldeață de om poate oricând să apară în fața unui bicilist mai mult sau mai puțin experimentat.

O singură manevră greșită și o tragedie e posibilă în orice moment.

Vor avea o super-pistă

Nu peste mult timp, cicliștii din Pitești vor avea la dispoziție o pistă dedicată lor și întinsă pe foarte mulți kilometri,  din cartierul Tudor Vladimirescu și chiar de mai departe până în Lunca Argeșului.

Pe malul Argeșului, într-un cadru natural mirific.

În așteptarea soluțiilor

Dar până atunci, pasionații sportului pe două roți trebuie să se conformeze. Interdicția nu trebuie ignorată. Dar pentru că asta deja se întâmplă, piteștenii deranjați de acest fenomen vor soluții.

Patrularea în permanență a unor polițiști locali în zona supusă hotărârii administrației locale ar putea fi eficientă.

Foto: Arhivă ePitești

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

9 comentarii

  • Plătitor de taxe spune:

    Ne pune si semafor pe pista aia dedicată?

  • Gicu spune:

    Propun referendum pentru schimbarea siglei judetului . Sa sea adauge un mare SEMAFOR, pe sigla.

  • George spune:

    Asa primar destept ca asta rar s-a mai vazut. A desfiintat florariile ca il lua Olguta peste picior si a dorit sa arate cat de tare este….iar cu Bratianu a zis ca portile sunt vechi, el care a facut in nu stiu ce liceu stralucit asta e cand pui astfel de oameni in functie…iar semafoarele stai la ele pana te plictisesti….sa nu vb de statiile de autobuz care sunt solarii….Omul e un geniu neinteles:))

  • Advertoriale spune:

    Foarte interesant acest articol. Este adevarat ca o decizie luata de Primaria Pitesti nu este respectata de catre unii. Este necesar ca aceasta problema sa fie rezolvata rapid, astfel incat sa putem merge in siguranta pe strada mare si sa respectam masurile stabilite de primarie.

  • ionut marinescu spune:

    Și la pista din cadru natural mirific cum ajungem? Pe lângă bicicleta sau cu mașina? Asa e și la olandejii cu care s au consultat?

  • DN spune:

    In 100 de ani nu i prindem pe vestici.

  • Matilda Covenant spune:

    A făcut pardaf din oraș primarul, ne-a nimerit la fix cu stațiile de autobuz,pistele de biciclete,parcările sunt aranjate,bordurile montate,copacii tăiați,totul e minunat! pe dracu’,chiar nu ii zice nimeni că sunt locuri de parcare pentru handicapați mai multe decât e necesar? păi unde sa mai parcheze și cocalarii? pe bune? in Prundu nu mai poți circula de intervențiile,ba apa,vă,asfaltate,reamenajare! alo! primăria,când tăiați copacii,pomii că pică pe noi! puturoșilor!

  • Un pasoptist spune:

    sunte pitesteni batrani ! ..vrem mai multe banci sa le bășim ziua întreagă in centru! sa interziceti tineretului sa se plimbe în centru ca asculta muzica la caști si dau peste noi! vrem mai multe autobuze sa ne plimbe gratis toată ziua! promitem sa nu mai lasam nici un loc liber ! de ce ati pus semafoare?! noi vrem fara semafoare, fara investiții , fara locuri noi de parcate, fara statii modernizate, fara blocuri renovate! vrem ca pe vremea lu tata Ceausescu cand totul era gratis si frumos!

  • Paul spune:

    din totdeauna a fost interzis cu biciclete pe strada mare.Acum 40 de ani, milițienii ne desumflau roțile şi ne luau ventilele.Aşa e normal.E strada pietonala.Si se numea Dna Bălaşa.Daca vă intreaba cineva.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90