Donaris 930 x 122

spaga

Pitești. Decizie tranșantă pentru șpăgarii de la Spitalul Județean

Pitești. Decizie tranșantă pentru șpăgarii de la Spitalul Județean

Citiți și: Polițiști de la Rutieră, condamnați să dea înapoi brânza luată ca șpagă

Curtea de Apel din Pitești a emis o hotărâre definitivă în dosarul șpăgilor pentru concediile medicale fictive și întocmire de dosare ilegale de pensionare pe caz de boală de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Din cei 50 de inculpați, o infirmieră a primit pedeapsă de închisoare cu executare.

Citiți și: Breaking news: Panică la Spitalul Județean Argeș! S-a declanșat alarma!

Astfel, Daniela Ionica Moca va sta după gratii timp de șase ani și șase luni, fiind descoperită după ce a căzut în plasa unui anchetator sub acoperire.

Condamnat definitiv, un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a primit pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru fals intelectual în formă continuată.

Cu toate acestea, doctorul își va putea continua activitatea în spital.

Citește și: Argeș, în top pe harta șpăgilor în spitale!

Pitești. Decizie tranșantă pentru șpăgarii de la Spitalul Județean

Reamintim că, la începutul anului 2019, 50 de inculpați, dintre care cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean erau trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți re (citi) în materialul publicației noastre, AICI: Jurnalist RECORDER: Spitalul Județean, cea mai mare rată a ȘPĂGII din România

Inculpații au fost denunțați de către conducerea spitalului de la acea vreme.

Potrivit Antena 3, procurorii susțin că Daniela Moca împreună cu o altă infirmieră și o îngrijitoare, ar fi acordat, în mod ilegal și contra cost, mai multor persoane, concedii medicale.

Citește și: Pitești. Rată mare de șpagă la spital! Reacție oficială!

De asemenea, tot aceasta a contribuit la întocmirea unor dosare de pensionare pe caz de boală, care variau de la câteva sute de lei la câteva mii de lei.

O altă acuzație este că a primit 513 lei de la un investigator sub acoperire pentru a-l ajuta să-și preschimbe permisul auto.

Verdictul Curții de Apel este final.

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Citizen X spune:

    SERIOS?!?!..Nu bufnește pe nimeni râsul??…Din 40-50 inculpați DOCTORI,ASISTENTE,ETC…O singură
    infirmieră este condamnată cu executatare și au mai dat afară 2-3 infirmiere?????..Întreb pt un prieten:Parafele erau ale infirmierelor sau???

  • Dumitrescu spune:

    aceasta infirmiera cica ar fi furat parafele medicilor din ambulatoriu. asa am auzit

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3