930 x122 grota rece

filstreet

Pitești. Gala Premiilor FILSTREET: Eveniment cultural important, la nivel național!

Pitești. Gala Premiilor FILSTREET: Eveniment cultural important, la nivel național!

Citiți și: Premii de câte 500 de lei pentru clienții unei firme importante

Prima ediție a festivalului internațional de literatură FILSTREET a reușit ceea ce și-a propus: să aducă Piteștiul în rândul orașelor care oferă o platformă de exprimare publică scriitorilor, poeților și traducătorilor de literatură românească, oferind publicului larg prilejul de a îi cunoaște și de a le aprecia creațiile într-un spațiu neconvențional, în stradă, dovedind că piteștenii iubesc literatura de calitate și se bucură de evenimente culturale inedite.

FILSTREET a devenit al treilea festival de literatură din țară care oferă premii naționale participanților, Gala Premiilor FILSTREET având loc în data de 10 iunie, în cea de-a treia zi a festivalului, la Filarmonica Pitești.

Sâmbătă după-amiază au fost decernate premiile FILSTREET 2023, ce poartă numele unor personalități literare care s-au născut în județul Argeș sau care, într-o anumită perioadă a vieții, au trăit în Pitești:

Citiți și: ALȚI TREI CÂȘTIGĂTORI AI CONCURSULUI „COPILĂRIA MEA”, PREMIAȚI DE PSD ARGEȘ

Premiul Național de Literatură ION BARBU, pentru poezie, decernat unui scriitor în viață pentru OPERA OMNIA, a fost câștigat de poetul și eseistul TRAIAN ȘTEF (Oradea);

Premiul Național de Literatură URMUZ, pentru proză, decernat unui scriitor în viață pentru OPERA OMNIA, a fost înmânat lui VIOREL MARINEASA, prozator, eseist, publicist (Timișoara);

Premiul Național Filstreet Pitești pentru debut în poezie a fost obținut de poetul BOGDAN ALEXANDRU PETCU (Iași);

Premul Național Filstreet Pitești pentru debut în proză a fost oferit scriitorului ANDREI MANOLESCU (București);

Premiul Internațional „RADU GABRIEL PÂRVU” decernat pentru promovarea și traducerea literaturii românești în străinătate – acordat unui traducător străin pentru traducerea în limba greacă a unei antologii din poezia românească – a fost înmânat lui DIMITRIS KANELLOPOULOS, scriitor, poet și traducător (Grecia – Atena).

Juriul care a desemnat câștigătorii FILSTREET 2023 a fost prezidat de către Ion Bogdan Lefter (București), critic literar și director „Cafeneaua critică”, membrii săi fiind criticii literari:

Alexandru Cistelecan (Tg. Mureș), fost redactor șef revista VATRA;

Gabriela Gheorghișor (Craiova), redactor șef-adjunct revista RAMURI;

Dan Gulea (Ploiești), redactor șef revista ATITUDINI;

Irina Petraș (Cluj-Napoca), președinte USR, filiala Cluj-Napoca.

Festivalul Internațional de Literatură în stradă FILSTREET va continua, în 2024, cu ediția a doua, punând Piteștiul pe harta orașelor românești ce se pot mândri cu organizarea unor evenimente care, păstrând un nivel ridicat de calitate a participării, reușesc să ducă actul artistic în mijlocul oamenilor, făcându-l parte din viața lor cotidiană.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90