930 x122 grota rece

casa

Pitești. (Încă) o bijuterie arhitecturală zace în ruină

Pitești. (Încă) o bijuterie arhitecturală zace în ruină

Citiți și: Incendiu în Argeș! O casă arde generalizat: femeie monitorizată la fața locului

Piteștiul are multe clădiri istorice importante și cu o arhitectură deosebită, dar unele din ele, așa cum ePitești.ro a prezentat pe larg cazuri similare, zac pur și simplu în ruină.

Una dintre aceste clădiri emblematice este și impresionanta Casă ,,Aron Băiulescu” de pe strada Târgu din Vale, de la nr. 20, imobil în care se află sediul Uniunii Artiștilor Plastici Pitești.

Citiți și: Argeș. Intervenție de ultim moment! A luat foc o casă

CITEȘTE și Pitești. Ce se întâmplă cu casa unui artist celebru

Păcat că o asemenea clădire, cu o destinație specială, care este un centru de energii creatoare, de frumos și de estetică, pur și simplu este neglijat de către proprietar, proprietar care este nimeni altul decât Ministerul Culturii.

Citește și: Ce nouă instituție apare în Pitești

Primăria Pitești și-a exprimat intenția de a prelua imobilul și să îl renoveze pentru a-i reda strălucirea și importanța pe care le merită, dar la Ministerul Culturii nu se fac pașii necesari în acest sens.

Pitești. (Încă) o bijuterie arhitecturală zace în ruină

Imobilul este monument istoric ce datează din anul 1875, dar de pe acesta ,,curge” tencuiala.

Fațada și acoperișul poartă urme evidente de degradare, degradare care este continuă fără o intervenție promptă.

Ministerul Culturii nu ar trebui decât să facă proiect de hotărâre de Guvern și să transfere casa Primăriei Pitești care doar astfel ar putea aloca fonduri pentru reabilitare.

Citește și: Nesimțire marca CFR: Jungla din inima Piteștiului!

Primăria Pitești a mai preluat imobile pe care le-a reabilitat (cazul Casei ,,Coandă” unde acum funcționează Serviciul de Stare Civilă al municipiului) sau pe care urmează să le reabiliteze (cazul fostului sediu al PDL din centrul Piteștiului).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Ionut spune:

    Domnul de la primărie care a realizat noile stații câte nu știu cât sunt de folositoare,ar trebui sa se trezească,cata minte sa ai sa faci asemenea stații,oare cineva mai gândește în orașul asta ca la primărie e numai pleava

  • Daniel spune:

    Păcat că nu se grăbește procesul de renovare al imobilului, toți care trecem prin Târgul din Vale îl vedem, practic trecem pe lângă el, arată oribil în prezent, nu este din păcate singurul imobil istoric din Pitești lăsat în paragină. ln această clădire a lucrat și tatăl meu pe la sfârșitul anilor ’60 și începutul anilor ’70 când fusese dată în folosința Ministerului Agriculturii din acea vreme.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90