NOR CURIER 930X122

festivalul carpați

Pitești. Paradă și spectacole inedite

Pitești. Paradă și spectacole inedite

Citiți și: Spectacol de vis la Mioveni. Cine sunt câștigătorii trofeului Festivalului de Folclor

Sâmbătă, 15 iulie 2023, are loc în Pitești deschiderea ediției a 37-a a Festivalului Internațional de Folclor „Carpați”, reluat după o pauză de trei ani.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești și cu Centrul Cultural Pitești.

Citiți și: FESTIVAL INTERNAȚIONAL LA GRĂDINA DE VARĂ

Festivalul debutează la Pitești și se va desfășura pe parcursul a șase zile, cu reprezentații în toate orașele argeșene: Pitești, Mioveni, Topoloveni, Costești, Curtea de Argeș.

Pitești. Paradă și spectacole inedite

Astăzi, în prima zi de festival, numeroase ansambluri de dans folcloric, din România, dar și din alte țări, își vor expune frumusețea costumelor naționale, dar și talentul, în parada ce va avea loc, începând cu ora 18:00, în centrul municipiului Pitești, pe traseul Piața „Vasile Milea” – Piața Primăriei.

De la ora 20:00, pe scena amplasată în Parcul „Lunca Argeșului”, ansamblurile folclorice participante în festival vor evolua, pentru bucuria publicului prezent, în cadrul unui spectacol extraordinar, în care vor fi oferite privitorilor momente unice, de autentic folclor românesc, dar și internațional.

Iniţiat în august 1975, Festivalul-concurs „Carpaţi” şi-a câştigat un binemeritat prestigiu, ajungând să fie considerat unul dintre cele mai valoroase concursuri de profil din ţară.

Începând cu ediţia din 1990, manifestarea şi-a pierdut caracterul competiţional intern şi, datorită ecourilor favorabile şi valorii sale de necontestat, Consiliul Internaţional al Organizatorilor de Folclor şi Arte Tradiţionale a inclus-o în calendarul său anual, ea devenind o prestigioasă manifestare internaţională.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90