NOR CURIER 930X122

sală de sport

Pitești: Sală de sport nou-nouță, gata de a fi folosită

Noua sală de sport a Școlii Gimnaziale Tudor Arghezi din Pitești, fostă școală nr.7, este gata în proporție de 99%.

Citiți și: Investiție de peste 1 700 000 € pentru o sală de sport din Argeș

Lucrările au început în luna iunie a anului trecut, iar acum se fac ultimele retușuri.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „SĂLI DE SPORT”, al Companiei Naționale de Investiții – CNI SA.

Citiți și: Sărbătoarea inimilor: Ziua Națională sărbătorită cu entuziasm la ,,Tudor Arghezi”

Astăzi, edilul piteștean Cristian Gentea, a făcut o vizită la noua sală de sport, pentru a inspecta lucrările și a vedea cum a ieșit „lucrarea”!

Valoarea investiției a fost de 2.417.120 lei, adică 483.424 euro, la un curs de 1 euro = 5 lei.

Iată cum arată noua Sala de Sport:

O altă sală din Pitești, de la școala nr.5 trebuia să fie gata, însă constructorul nu și-a respectat angajamentul față de CNI.

O precizare importantă: si construcția salii de sport de la școala nr. 5 a început tot anul trecut, în iunie. 

Aceasta trebuia să fie gata, însă aici problemele au fost mari și s-au ținut lanț. Începerea lucrărilor a tot fost amânată și acum se lucrează în ritm de melc.

Primele discuţii legate de proiectul sălii de sport s-au purtat târziu. Reprezentantul firmei Antrepriza Construcţii Edilitare a venit la Primăria Piteşti după două luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, potrivit adevarul.ro

Ulterior, s-au descoperit probleme la suprafața unde urma să fie realizată sala de sport. Mai exact, a fost identificat un teren de sport asfaltat.

Apoi, după eliberarea suprafeței, în august 2021, a fost identificată o conductă de termoficare sub teren. Așa se face că, acum, lucrările sunt realizate în procent de doar 15%.

Și acest proiect este finanțat tot de CNI.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90