New Profesional Consult 930 x 122

cornel ionica

ȘCOALĂ BUNĂ DIN PITEȘTI CU SALĂ DE SPORT DOAR ÎN VISE

Școală bună din Pitești cu sală de sport doar în vise. Încă de la începutul acestui an, în spațiul public a apărut informația potrivit căreia la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” (fosta nr. 5) din Pitești va fi construită o nouă sală de sport.

Citiți și: Investiție de peste 1 700 000 € pentru o sală de sport din Argeș

Inițial, investiția, ca și în cazul unor proiecte similare, trebuia realizată cu bani de la bugetul local, în cursul acestui an. Între timp, Compania Națională de Investiții ar fi acceptat să finanțeze obiectivul.

Care este, oficial, stadiul acestui proiect? Directorul unității de învățământ, Luminița Bratu (foto 1), soția fostului șef al Centrului Cultural Mioveni și fost inspector școlar general al județului Argeș, Gabriel Bratu (foto 2), a declarat la începutul anului școlar 2018-2019 că în acest an va fi realizată sala de sport.

Citiți și: Investiție de 1 milion de euro pentru o școală din Pitești!

Promisiunea ar fi fost făcută de Luminița Bratu și în anii anteriori, la festivitățile de deschidere. Concret, însă, nu s-a realizat nicio sală de sport, elevii desfășurându-și, încă, activitățile sportive într-o sală de clasă adaptată, improvizată, după cum însăși directoarea de la Școala ”Nicolae Iorga” ne-a declarat.

Din păcate pentru elevi, cel puțin potrivit informațiilor oficiale pe care le-am obținut atât de la directorul Luminița Bratu, cât și de la primarul Cornel Ionică, proiectul unei viitoare săli de sport este în „aer”. De ce?

Directoarea școlii nu a știut să ne spună aproape nimic despre obiectiv, iar Cornel Ionică (foto 3) ne-a vorbit despre legislația greoaie. Cert este că proiectul există pe hârtie. Sperăm să fie și bine scris!

Am contactat-o telefonic pe Luminița Bratu săptămâna trecută, pentru a ne oferi mai multe informații despre realizarea viitoarei săli de sport, ținând cont că, așa cum v-am relatat, directoarea a afirmat că investiția va fi realizată în acest an. ”Asta știm de la ședința de aprobare a bugetului la care am fost invitați la Primărie. Deci, cele mai multe informații le puteți obține de la Primărie.”, a fost replica cu care ne-a răspuns Luminița Bratu.

A depus conducerea unității de învățământ un proiect pentru realizarea sălii de sport, vreo solicitare, cerere? Care este firul pe care obiectivul trebuie să îl urmeze până la materializare?

”Școala este subordonată și Primăriei, iar toate lucrările de investiții se fac de către Primărie. Noi știm că s-a aprobat pentru acest an școlar proiectul pentru sală de sport. Atât! Mai mult… Au venit domnul proiectant, i-am arătat locul, o echipă, să vadă, pentru măsurători, dar mai mult de atât nu știu, nu ne ocupăm noi, ca instituție de învățământ.

Nu avem nicio informație, niciun act.” ne-a mai declarat directorul Luminița Bratu, care a adăugat că în ultimii 4-5 ani a solicitat ”că ar fi necesară o sală de sport, iar în momentul acesta este, de fapt, proiectul aprobat” și că ”noi beneficiem de un teren exterior și pe parcursul perioadei de iarnă avem o sală de clasă care a fost transformată într-o sală de sport și orarul se face de așa natură încât elevii să beneficieze de ea, dar este improprie, nu are vestiare…”

Concret, când vor începe lucrările? ”Am afirmat că se va face sala în baza a ceea ce știam, dar noi nu avem niciun document oficial în momentul de față. Va fi, într-adevăr, în decursul acestui an, se vor derula lucrările, vor demara… Nu avem un termen, este posibil…”

În speranța că ”de la Primărie” vom afla mai multe informații, l-am contactat și pe primar. Când vor începe lucrările la sala de sport? Aceeași întrebare pe care i-am adresat-o directorului Luminița Bratu, alt răspuns, însă, fără a spune ceva concret.

”Să încep cu începutul… Școala ”Nicolae Iorga”, Școala nr. 7 ”Tudor Arghezi” și LPS-ul, pentru aceste trei unități de învățământ am realizat 3 săli de sport (n.r. – proiecte), toate aceste săli de sport sunt prinse în lista sinteză a Ministerului Dezvoltării și luni (n.r. – astăzi, 24 septembrie 2018) colegii vor fi acolo, trebuie să ducem niște cărți funciare, am intrat în lista sinteză și cred că anul viitor vor fi finalizate. Este un lucru extraordinar că nu le realizăm cu banii noștri, sunt în programul național de finanțare.”, ne-a precizat Cornel Ionică.

Primarul ne-a mai vorbit și despre alte proiecte pentru care se tot depun documente: ”O legislație încâlcită, mizerabilă, duci hârtii, îți cer…”

Cu alte cuvinte, nimeni nu poate spune un termen de execuție al lucrărilor la viitoarea sală de sport de la Școala ”Iorga”. Între timp, până autoritățile se decid, până se depun toate documentele, copiii vor fi nevoiți să își desfășoare activitățile sportive într-o sală de clasă… adaptată. (Foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3