Donaris 930 x 122

containere îngropate

Pitești. Veste bună pentru locuitorii din Trivale

Containerele îngropate din cartierul Trivale sunt deschise spre utilizare!

Citiți și: Pitești. Schimbare în Găvana! Noutatea de ultim moment

Locuitorii cartierului Trivale (de la blocuri) pot folosi pentru depozitarea deșeurilor noile containere îngropate.

Citiți și: Pitești. Containere de ultimă generație, degeaba! Oamenii needucați fac prăpăd!

Toate cele 23 de platforme sunt dotate cu containere îngropate pentru colectarea deșeurilor pe cinci fracții (plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil, menajer).

Sortarea corectă a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Containerele sunt inscripționate corespunzător!

Deșeurile reciclabile din material de tip plastic/metal se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare GALBENĂ.

Exemple: recipiente din plastic (PET-uri), pungi din plastic, folie de plastic folosită ca ambalaj (de exemplu, de la baxurile de apă), doze și ambalaje din aluminiu, cutii de conserve și alte recipiente metalice, dopuri din plastic, capace din metal de la borcane etc.

Deșeuri reciclabile de tip hârtie/carton – container ALBASTRU

Deșeurile reciclabile de tip hârtie/carton se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare ALBASTRĂ.

Exemple: pungi din hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, ambalaje din hârtie/carton de la alimente, cutii din carton de la încălțăminte, cutii de la detergenți/cosmetice, cofraje pentru ouă, hârtie printată, facturi, ziare, reviste, cataloage de promovare, hârtie pentru corespondentă, calendare etc. Se colectează uscate și curate.

Deșeuri reciclabile de tip sticlă – container VERDE

Deșeurile reciclabile din material de tip sticlă se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare VERDE.

Exemple: ambalaje din sticlă de la băuturi răcoritoare/alcoolice/apă, borcane din sticlă (fără capac), ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice, ambalaje din sticlă pentru lapte/lapte bătut/iaurt, clătite în prealabil, fără urme de grăsimi, fără capace metalice etc.

Deșeurile biodegradabile – container MARO

Deșeurile biodegradabile se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare MARO.

Exemple: resturi de fructe și de legume proaspete sau gătite, resturi de pâine și cereale, zaț de cafea/resturi de ceai, păr și blană, coji de ou, coji de nucă, resturi vegetale (frunze, crengi mărunțite, flori) etc.

Deșeuri menajere – container NEGRU

Deșeurile reziduale (menajere) se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare NEAGRĂ.

Exemple: resturi de carne şi peşte, gătite sau proaspete; resturi de produse lactate (lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frişcă); ouă întregi; excremente ale animalelor de companie; scutece/tampoane; cenuşă de la sobe (dacă se ard şi cărbuni); conţinutul sacului de la aspirator; mucuri de ţigări; veselă din porţelan etc.

Pentru desfășurarea activității de colectare a deșeurilor din containerele îngropate, în condiții optime, Salubritate 2000 S.A. solicită utilizatorilor serviciului de salubrizare să nu blocheze punctele de colectare prin parcarea sau staționarea autoturismelor în fața acestora și să asigure accesul utilajului la containere.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3