EcoMoto 930×122

PNRR

PNRR promite școli, spitale și sute de km de autostradă

Astăzi, premierul Florin Cîțu și vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor alături de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea au prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență care a fost și publicat pe site-ul ministerului Investițiilor Europene.

Citiți și: Pitești. Ce face Colegiul Economic cu 120 000 €

România va primi 29,2 miliarde de euro, bani care vor fi investiți în cele trei mari sectoare: Transporturi, Educație și Sănătate. Conform premierului Florin Cîțu, în România se vor construi aproximativ 450 de km de autostradă, se vor renova zeci de spitale și se vor construi sute de școli și creșe.

Citiți și: Proiect de milioane la Spitalul Județean Argeș!

DECLARAȚIILE PREMIERULUI FLORIN CÎȚU

Premierul a mai declarat că, până în anul 2024, România va avea un spital nou.

Partea importantă: vom avea un spital nou construit cred că în 2024 și asta este o premieră în ultimii 30 de ani (…). este foarte important pentru noi să dezvoltăm rețeaua de spitale. Sunt 3 mari sectoare care primesc bani prin acest program: transportul – 7,6 miliarde de euro, educația – 3,6 miliarde de euro și sănătatea – 2,4 miliarde de euro”, a declarat Florin Cîțu.

ROMÂNIA ARE NEVOIE DE INVESTIȚII

Cîțu a mai precizat că țara noastră are nevoie acută de investiții, iar dobânda cu care se împrumută statul român este foarte mică, aproape de zero.

De ce luăm și împrumuturi? România are nevoie acută de investiții. Am investit anul trecut sume record, continuăm să investim și anul acesta. Aceste împrumuturi pe care le-am luat prin PNRR se vor duce doar în investiții. Aici este foarte clar. Nu pot să meargă în consum (…). Noi oricum ne împrumutam pentru a investi în România. Avem nevoie de autostrăzi, avem nevoie de spitale, avem nevoie de școli, iar împrumuturile pe care le luăm prin PNRR sunt la o dobândă mult mai mică, de zero și ceva, dobândă la care se împrumută Germania, Spania, Italia, țări din zona euro. Pentru România reprezintă un plus faptul că ne putem împrumuta la aceste dobânzi și vom avea posibilitatea să investim”, a spus premierul.

Potrivit lui Florin Cîțu, un alt lucru important în PNRR este componenta de reforme de care țara noastră are nevoie. Este vorba despre reforma sistemului de pensii, reforma justiției, reforma companiilor de stat și reforma salarizării.

Prin PNRR ne asigurăm că banii care vin în România vor ajunge în toate colțurile României. Acesta este un alt principiu care a stat la baza PNRR. Toți românii vor beneficia de aceste 29,2 miliarde de euro”, a conchis premierul.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3