930 x122 grota rece

ana stan

Exclusiv: Ana Stan demisionează şi din PNL! „Da, am fost sunată de Orban”

După demisia din CL, Ana Stan părăseşte şi PNL! Este informaţia de ultimă oră furnizată de notăriţă, în exclusivitate pentru ePiteşti, în urma unei discuţii telefonice.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Fostul consilier local ne-a precizat o serie de motive care stau la baza acestei decizii care va fi comunicată colegilor din partid chiar în această seară, în cadrul adunării BPJ.

Ana Stan a vorbit despre faptele petrecute ieri seară în şedinţa Consiliului Local, la alegerea viceprimarilor, despre telefonul primit de la Ludovic Orban, dar şi despre impunerea de la vârf a unor practici ilegale, cum ar fi fotografierea votului sau marcarea buletinului de vot cu semne disitinctive care să dovedească alegerea făcută.

Citiți și: Exclusiv. Breaking – Lasconi: Vă rog să luați act de demisia mea! Îmi e scârbă!

Tensiunile din PNL au izbucnit în momentul în care Ludovic Orban a venit la Piteşti, la Filarmonică pentru a impune candidaţii pentru posturile de viceprimari ai municipiului.

„Nemulţumirile din partid, vizavi de modul cum Orban l-a desemnat pe Tofan drept candidat, au fost arhicunoscute. Toată lumea din partid ştie că nimeni nu a fost de acord cum a fost impus Tofan, eu chiar i-am cerut domnului Orban (când a venit la Filarmonică) să precizeze care au fost criteriile după care Tofan a fost adus în echipă.  Pe afişul acela eram patru oameni. Apostoliceanu nu a vrut să candideze, Mihai Coteţ a fost dat la o parte prin acea mascaradă de vot de la Filarmonică, Tibi Irimia nu a vrut să candideze, iar eu am simţit nevoia să fiu întrebată”, ne-a declarat Ana Stan.

Problemele din cadrul PNL Argeş au continuat să macine şi punctul culminant a fost atins, de fapt, cu o seară înainte de şedinţa din CL.

Ana Stan: “Ne-au instruit să ne fotografiem voturile!”

„Am fost chemaţi la sediul PNL din Nord, unde eram cu cei de la USR şi doi, chipurile, reprezentanţi ai partidului: secretarul general Popa Florentin şi domnul înalt demnitar  Alecsei Gheorghe. Ne-au instruit într-un mod foarte milităresc să ne fotografiem voturile ca să se elimine suspiciunile că am trăda pe cei de la USR. Eu m-am ridicat în picioare şi am spus că este faptă penală ceea ce ne impun ei să facem, iar eu nu voi face această chestiune. Nu o să-mi fotografiez niciodată buletinul de vot şi nu mă înjosesc în halul ăsta. A spus şi Apostoliceanu că nu este legal şi dacă se dovedeşte că a fost ales viceprimarul cu asemenea practici se sancţionează cu nulitate.

Au văzut că am o opiniei contrară şi au zis că trebuie să ia măsuri.  S-au gândit apoi să nu mai facem fotografii, ci să se înţepe buletinul cu nişte ace. Cred că toată lumea şi-a vândut votul. Concluzia mea este că nu am ce să caut într-o asemenea echipă care înţelege să lucreze în maniera asta”, ne-a declarat Ana Stan.

Având în vedere situaţia prezentată, am întrebat-o pe doamna Ana Stan dacă va demisiona din partid.

Ana Stan:  “Decât să mă sancţioneze ei, o să le pun demisia pe masă, în seara asta, la întâlnirea din cadrul BPJ. Nu mai pot să stau într-un partid care nu-şi apreciază oamenii de valoare, oamenii care au muncit şi au adus voturi şi o imagine bună. În schimb, trădătorii şi traseiştii sunt promovaţi. Toată lumea ştie că sunt verticală şi spun lucrurilor pe nume, probabil că sunt incomodă pentru unii. Ar fi trebuit să ştiu, nu să fiu obligată să execut nişte decizii pe care nu le-am aprobat, obligată să primesc reproşurile cetăţenilor pe stradă la măsurile proaste ale liderilor PNL.

Nu mai pot să dau socoteală pentru faptele unora care îşi văd doar interesul propriu! Am o profesie liberală, nu depind de nimeni şi mi-am dorit ca în PNL să fie mult mai mulţi oameni liberali şi nu angajaţi la stat, promovaţi de partid din statutul de şomer, un om care a avut firme pe pierdere vreme de şapte ani. Acum a ajuns viceprimarul piteştenilor. Este o sfidare la adresa piteştenilor şi a mediului de afaceri din Piteşti: să li se decidă soarta de un om care nu a avut vreo firmă pe profit până acum, iar partidul l-a căpătuit cu două indemnizaţii babane. De un an şi jumătate se alimentează din banii statului. Acesta este Tofan, noul viceprimar!

Notăriţa ne-a furnizat amănunte şi despre piedicile colegilor din Consiliul Local.

Ana Stan, despre ce s-a întâmplat în CL: „Nu sunt obişnuită să vin pe banii contribuabililor, să fac act de figuraţie, să fac act de prezenţă fiindcă nu sunt lăsată să-mi exercit atribuţiile de consilier local. Au venit nişte <<directive>> de care nu am avut habar, am fost puşi în situaţia să dăm nişte avize pe care colegul de comisie (care nu e jurist) mi le infirmă, apoi în sală le confirmă. Este doar un exemplu de nefuncţionalitate în echipă. O echipă în care nu se poate conlucra.

În mod concret, eu sunt preşedinte la Comisia Juridică, sunt un profesionist al dreptului, dau verdictul pe un aviz care este al meu şi al colegului de comisie (întâmplător, de la PSD, ar tot jurist), dăm un aviz favorabil şi vine peste noi colegul de la USR care este inginer şi zice „nu”. Taie favorabil şi scrie nefavorabil. Atunci, noi, întrebăm care sunt argumentele? El nu justifică şi merge pe la alte comisii să culeagă date şi informaţii care nu au legătură cu Comisia Juridică, rămâne nefavorabil că aşa a vrut domnul de la USR şi eu nu pot să îl contrazic ca să nu supăr coaliţia. În plen, mă trezesc cu mesaj, tot de la domnul de la USR, cum că ar fi favorabil.

Este un exemplu concret care s-a tot repetat. Nu am fost lăsată să-mi exercit atribuţiunile de consilier care se bazează pe pregătirea mea profesională, pe motive necunoscute, necomunicate, nediscutate pe faţă. Probabil că sunt nişte culise pe care eu nu le cunosc”.

Ana Stan, despre telefonul primit de la Orban, ieri seară, în CL

“Confirm că am fost sunată, însă nu am ştiut că e telefonul domnului Orban. Nu îl aveam în agendă, fiindcă niciodată nu a acceptat să stea de vorbă cu mine, deşi aveam nevoie de justificări ale unor decizii care au fost luate în partid şi care au dus partidul la un scor negativ din punctul meu de vedere. Niciodată nu s-a discutat transparent, actul decizional a fost netransparent faţă de noi, cei care am muncit şi ne-am implicat foarte mult pentru voturi.

Ieri, m-am trezit că sunt sunată, am avut mai multe apeluri nepreluate fiindcă eram în timpul programului. Ieri seară, când ne pregăteam de vot şi acceptasem candidatura (n.r. – la propunerea lui Dănuţ Dinu), atunci s-au precipitat lucrurile. Tofan a început să dea telefoane şi comunica doar cu apropiaţii lui. Eram în sală, iar telefonul pe banca de consiliu, moment în care am fost atenţionată de un coleg (n.r. – Apostoliceanu) proaspăt ajuns consilier al domnului Orban, că “de ce nu răspund domnului Orban”, a precizat Ana Stan.

M-a avertizat consilierul dumnealui că trebuia să-i răspund pentru că sună în legătură cu ce se întâmplă în sala de vot. Eu am spus ce-l interesează pe domnul Orban ce decizii iau în legătură cu votul meu. Este conştiinţa mea şi nu trebuie să facă presiuni  asupra mea. Nu-i legal să-mi schimbe opţiunea de vot sau să mă manipuleze cum, de fapt, s-a întâmplat cu o seară înainte.

Ana Stan: De unde ştie dl. Orban numărul meu?

Apostoliceanu: I l-am dat eu.

Am fost acuzată de trădare, dar eu nu mi-am trădat niciodată conştiinţa. Dacă se consideră cineva trădat în interese personale sau de grup, e treaba lui. Eu una am considerat că tot ce fac, fac în mod transparent şi în conformitate cu principiile mele profund liberale. Cuvântul „trădare” a fost afirmat de dl. Tofan în acele discuţii telefonice, fiind auzit de o colegă de-a dvs. de presă. S-a spus că eu am trădat PNL pentru că am primit de la PSD o sumă de bani, nici nu vreau să vă spun despre ce sumă e vorba. Eu nu am trădat principiile liberale, dimpotrivă”, a conchis fostul consilier Ana Stan.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90