New Profesional Consult 930 x 122

alianţa

DOI ARGEŞENI, AMENDAŢI PENTRU CĂ ŞI-AU FOTOGRAFIAT BULETINELE DE VOT

În primul tur al alegerilor prezidențiale au fost 14 candidaţi, deci şi mai multe formaţiuni politice implicate în luptă. Chiar şi aşa, incidentele în județul Argeș au putut fi numărate pe degetele de la o mână, fără să fie, însă, vorba de ceva serios, care să influenţeze decisiv rezultatele votului. Astăzi, la turul doi, incidentele au fost şi mai puţine.

Citiți și: A FOST STABILITĂ ORDINEA PE BULETINELE DE VOT PENTRU ALEGERI

Trebuie menţionat că nici măcar o contestaţie nu a fost depusă la Biroul Electoral Judeţean, atmosfera fiind una liniştită în cea mai mare parte a timpului. „A trebuit de-a lungul zilei să răspundem la chestiuni punctuale legate de procesul electoral, cum ar fi ce trebuie făcut într-o speţă dată, dar incidente nu am avut.”, ne-au declarat reprezentanţii BEJ Argeş.

Prefectul Mihai Oprescu ne-a precizat, însă, că doi argeşeni au fost prinşi în timp ce îşi fotografiau buletinele de vot. Autorităţile au decis să îi amendeze. Unul a votat la o secţie de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti, iar altul la secţia numărul 34. Fiecare a fost sancţionat cu amendă de 1.000 de lei, potrivit prefectului.

Citiți și: ALEGERI LA CONSILIUL JUDEȚEAN: ORDINEA PARTIDELOR PE BULETINELE DE VOT

Pe de altă parte, Alianţa Creştin Liberală a reclamat că, pe alocuri, ar fi existat maşini care ar fi transportat oamenii la vot (ca de exemplu în comuna Negraşi) și că în municipiul Curtea de Argeş s-ar fi semnalat un fenomen de vot multiplu. Este vorba de un cetăţean care atunci când a vrut să voteze s-a trezit că rubrica de pe lista electorală permanentă din dreptul său fusese deja completată. Acesta intenţionează să depună plângere penală.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90