New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

ÎN PLINĂ CRIZĂ SANITARĂ, FLORIN CÎȚU ȘI-A DEPUS MANDATUL DE PREMIER

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier, chiar în ziua în care Parlamentul urma să învestească noul Guvern și în plină criză sanitară provocată de creșterea în România a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citiți și: Situația epidemiologică din județul Argeș, 9 ianuarie

În încercarea de a explica decizia, Cîțu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj cu un conținut ridicol, în care vorbește despre „partid” și „președinte”, dar în care nu face nicio referire concretă la criza sanitară: „Un mesaj important pentru români. Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României.

Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 20 decembrie

Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile.

Cred cu tărie că pentru a avea succes în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.

Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi (și dupa decizia CCR).

Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie.

Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp, urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi.

Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează.

Mulțumesc pentru încredere și susținere”.

Președintele Klaus Iohannis a luat act de decizia lui Florin Cîțu (vorba vine decizia lui, hotărârea fiind luată, cel mai probabil, de comun acord sau la cererea lui Iohannis și Ludovic Orban) și va invita iar partidele la „consultări” pentru desemnarea unui alt prim-ministru. Este posibil ca „noul” premier desemnat să fie premierul interimar Ludovic Orban, liderul PNL, al cărui Guvern a fost demis pe 5 februarie 2020 în urma adoptării în Parlament a unei moțiuni de cenzură.

Având în vedere criza sanitară prin care trecem, ce s-a întâmplat astăzi în România din punct de vedere politic este o dovadă de crasă iresponsabilitate din partea președintelui Iohannis și a liderilor PNL. (Sursă foto: Facebook) 

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441