930 x122 grota rece

case de pariuri

PRO ROMÂNIA, PROPUNERE PENTRU SĂLILE DE JOCURI ȘI CASELE DE PARIURI DIN PITEȘTI

PRO România, propunere pentru sălile de jocuri și casele de pariuri din Pitești. După cum v-am anunțat, în Pitești a avut loc recent o dezbatere publică în care organizatorii au propus, printre altele, mutarea sălilor de jocuri de noroc și a caselor de pariuri în afara zonelor rezidențiale ale municipiului.

Citiți și: Lovitură pentru jocurile de noroc! Vor fi interzise în aceste localități

Este o misiune imposibilă pentru Primărie, cel puțin momentan. Legislația în vigoare nu permite intervenția autorităților locale în astfel de situații. Doar parlamentarii, prin inițiativă legislativă, pot decide o măsură în acest sens.

În schimb, municipalitatea piteșteană poate interveni atunci când vine vorba de premiile din fața sălilor de jocuri sau a caselor de pariuri. O propunere în acest sens a fost făcută de avocatul Liviu Stancu, membru al conducerii PRO România Argeș.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

Liviu Stancu a atenționat că municipalitatea nu trebuie să mai permită acțiuni publicitare în fața sălilor de jocuri, făcând referire la autoturismele oferite ca premii și poziționate ostentativ pe domeniul public.

Este o propunere despre care viceprimarul cu atribuții de primar al Piteștiului, Sorin Apostoliceanu, ne precizează că deja a pus-o în practică. Rămâne de văzut, ca și în alte cazuri, dacă deciziile acestuia vor fi respectate odată cu posibila întoarcere a lui Cornel Ionică în fruntea Primăriei Pitești.

Menționăm că tot pe marginea subiectului o asociație a propus mai multe măsuri “pentru reducerea efectelor negative asupra cetățenilor ca urmare a consumului excesiv de jocuri de noroc”.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90