930 pe 122 COSTACHE

codul muncii

FOTO1_Simona

SIMONA BUCURA OPRESCU: „NOUL COD AL MUNCII, O REUȘITĂ A PARLAMENTARILOR PSD DE ARGEȘ”

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Mioveni, salută promulgarea de către președintele țării a noului Cod al Muncii. „Noul Cod al Muncii reprezintă o reuşită a parlamentarilor de Argeş ai PSD, care s-au aflat la originea celor mai importante schimbări aduse vechiului Cod. Proiectul susţinut de parlamentarii PSD din Argeş a avut la bază, printre altele, şi solicitările sindicatului de la Automobile Dacia.”, spune Simona Bucura Oprescu.

Citiți și: Argeș. Investiție de 28.000.000 de lei!

Deputatul exemplifică în acest sens: „Conform documentului, angajatul temporar nu poate avea un salariu mai mic decât cel pe care îl are salariatul permanent care prestează acelaşi tip de muncă.

Pe de altă parte, durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective de muncă aplicabile. De asemenea, la stabilirea duratei concediului de odihnă perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal şi concediului pentru îngrijirea copilului bolnav vor fi considerate perioade de activitate prestată.

Citiți și: PSD a lansat Campania „Stop violenţei împotriva femeilor”

În ceea ce priveşte concediul de odihnă neefectuat din motive justificate într-un an calendaristic, angajatorul este obligat să îi acorde angajatului concediul de odihnă în următoarele 18 luni. În plus, zilele de concediu de odihnă neefectuate vor fi compensate cu bani atunci când angajatul părăseşte locul de muncă. În plus, concediile fără plată şi absenţele nemotivate nu vor mai reprezenta vechime în muncă.”, precizează Simona Bucura Oprescu.

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90