930×122 CUMPANA 5

guvern

Polițiștii ies în stradă. „Ne-a ajuns cuțitul la os!”

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) anunță proteste de amploare în perioada următoare.

Citiți și: Șofer dat cu forța jos de la volan. Mai mulți polițiști s-au luptat cu el!

Declanșăm proteste în stradă! Coaliția de guvernare, M.A.I. și Parlamentul ne sfidează, în continuare, drepturile economice, sociale și profesionale”, transmite SNPPC.

Astfel, polițiștii solicită acordarea sporurilor, acordarea unor creșteri salariale prevăzute de lege și recalcularea pensiilor.

Citiți și: Argeș: Eroii zilei, doi polițiști!

Primele proteste sunt anunțate la sediul Ministerului Finanțelor din București, în perioada 09-11 august. Dacă Guvernul nu va răspunde pozitiv la acest demers, manifestările se vor extinde în toată țara, sindicatul recurgând la ”acțiuni de protest inedite”.

„Am încercat diverse forme de negociere: le-am transmis, tuturor, revendicări scrise, am avut întâlniri directe și ședințe de dialog social cu prim-ministrul Guvernului României, cu toate partidele din Coaliție, cu președinții Camerelor parlamentare și cu parlamentari din comisii de specialitate, cu miniștrii MAI și ai altor ministere decizionale, dar revendicările noastre legitime și soluțiile acestora au fost pasate, permanent, de la unii, la alții.

Pentru început, vom protesta, în perioada 09-11 august, între orele 10,00-12,00, la sediul Ministerului Finanțelor din București, B-dul Libertății, nr.16 (avem protocol încheiat cu Primăria Capitalei, privind adunările publice organizate de FSNPPC, și stabilim acțiuni sindicale la nivel de organizație centrală/birouri teritoriale SNPPC).

Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, vom extinde manifestările, în mod legal, la nivel național, recurgând la ACȚIUNI  DE PROTEST INEDITE!

Pentru că ne-a ajuns cuțitul la os!

Principalele revendicări generale privesc:

– aplicarea Legii-cadru a salarizării nr.153/2017 – Anexele VI și VIII (referitoare la militari, polițiști și personal contractual), anexe care privesc in integrum familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională; în fapt, legea a fost ,,șuntată”, în ultimii ani, prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, care ne-au sfidat tuturor drepturile/interesele economice, sociale și profesionale;

– acordarea unor sporuri prevăzute de lege, dar lăsate în aria de aplicare (subiectivă) a ordonatorilor de credite (de exemplu, sporul pentru suprasolicitare neuropsihică, având drept scop eficientizarea Poliției judiciare, este aplicat discreționar în MAI, la nivel minimal, deși Legea-cadru nr. 153/2017 îi dă dreptul ministrului să ridice cuantumul acestuia la 25%);

– actualizarea și recalcularea pensiilor militare de stat – conform Legii nr. 223/2015 -, acestea fiind și ele ,,înghețate”, în ultimii ani, tot prin OUG, ba chiar supraimpozitate de către Guvern, în mod discreționar, începând cu 2022.

Rugăm toți membrii de sindicat să ia legătura cu liderii SNPPC din unități, pentru a stabili împreună calendarul și formele de protest pretabile la nivel local.

Vom continua să comunicăm, cu operativitate, detalii privind acțiunile sindicale organizate.”, se arată într-un comunicat de presă emis de Sindicatul Național al Polițiștilor.

Sursă foto principal: tomisnews.ro

555×222 MAIA

Comentarii

7 comentarii

 • gigi berlogea spune:

  Nu pot spune decat: SA VA FIE RUSINE!

 • Vasile Gogiu spune:

  De acord cu politistii si eu sunt pensionar cu o pensie de mizerie.

 • N/a spune:

  Spor de supra solicitare neuropsihica… va stresati cand scrieti amenzi sau ce ? 😅😅😅

 • Ștefan spune:

  Nu toți dau amenzi și dacă ai avea curaj ți-ai pune numele nu ai sta ascuns sub pat

 • Ștefan spune:

  Dar de ce nu cer sindicatele sa se aducă și salariile la zi , unii inca lucrează pe salariu de 900 lei față de cei care vin din școala sau sunt angajați în ultimii 5 ani ?

 • Mitru spune:

  Sa nu judecăm cerințele semenilor nostri! Or gi ele subiective? Or fi chiar obiective? Un pic din fiecare? Adevărul este vu siguranță la mijloc, asa cahaideti sa ne uităm fiecare in gradina noastră si sa încercăm in a ne rezolva problemele noastre, lasandu-i pe ceilalți sa si le rezolve asa cum pot.

 • Mocanu ion spune:

  Cate ore s-au lucrat de catre politisti fosti militieni care nu au fost niciodata luate in considerare ? Si din ziua libera erai chemat nu numai ptr evenimente reale ci si la moftul sefilor Cum pot fi recalculate pensii tinand cont de acest aspect ?

Donaris 570×90