NOR CURIER 930X122

europol

Polițiștii refuză să-i controleze pe cetățeni…la mască

Sindicatul EUROPOL recomandă polițiștilor din stradă să refuze să aplice prevederi lipsite de claritate și de logică și să-și invite șefii să le arate cum se realizează controlul măștilor de protecție.

Citiți și: Video – Focuri de armă între polițiști și polițiste

Ca urmare a ultimelor decizii ale CNSU prin care se reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise cât și în spațiile deschise, cât și interzicerea utilizării măștilor textile, polițiștilor le revine această activitate de control. Astfel, dacă cetățenii vor purta măști de protecție textile, sunt pasibili de sancțiune contravențională.

Măsură aberantă introdusă în ultima Hotărâre CNSU

Europol a catalogat măsura ca fiind ”aberantă” și a transmis totodată o poziție fermă în legătură cu aceste noi atribuții pe care polițiștii trebuie să le îndeplinească. Sindicatul a precizat că polițiștii nu au fost instruiți pentru astfel de sarcini, iar astfel de activități presupun și riscuri.

Citiți și: Bătaie între polițiști după o șicanare în trafic. Unul a ajuns la spital

Partea ridicolă va fi atunci când polițiștii vor fi în fața cetățeanului și îi vor cere să prezinte masca la control. Asta pentru că există o gamă variată de măști de protecție, inclusiv textile, care conțin filtre de diferite tipuri pe care nu le pot identifica cu ochiul liber nici măcar cei care sunt de specialitate, nu mai vorbim despre polițiști care nici ei la rândul lor nu primesc de la unități astfel de măști de protecție.

Ce să mai vorbim despre riscul generat de scoaterea incorectă a măștii de protecție sau manipularea măștii pe durata procesului de verificare a acesteia. Nu există niciun fel de îndrumare cu privire la modul efectiv în care se va realiza controlul măștilor de protecție. 

Iar dacă MAI-ul nu a fost în stare să genereze o procedură de sistem cu privire la modul în care se realizează verificarea carantinaților, la aproape 2 ani de la declanșarea pandemiei, nu ne punem speranțe că „specialiștii” vor veni cu lămuriri în cazul noilor restricții cu privire la purtarea măștilor de protecție.”, transmite Europol.

De asemenea, reprezentanții sindicatului mai subliniază faptul că, pe toată durata pandemiei, ”profesia de polițist a fost cea mai versatilă”, aceștia trebuind să îndeplinească diferite sarcini, de la a împărți Lumina sfântă, până la a identifica și transporta pe cei surprinși în afara locuinței unde trebuiau să fie carantinați.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Daniel spune:

    Ăștia au înnebunit definitiv! Ridicați toate restricțiile si lăsați viața să decurgă normal!
    Cine vrea sa se protejeze sau sa se vaccineze, s-o facă, cine nu, nu!

  • Alex spune:

    Lasati oamenii in pace sa isi vada de viata!
    Cine doreste sa se protejeze sa o faca , cine nu , nu!!

  • Dorin spune:

    Masca purtata de tine ii protejeaza in primt rand pe altii, nu pe tine.

  • Adrian spune:

    Am văzut teste făcute de americani în 2019 din care reiese că masca este chiar degeaba. Ba nu pardon, ce-i ce o produc și o comercializează trebuie să producă banii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90