930×122 POSADA 5

facturi

Premierul Ciucă, anunț important despre facturile la curent!

Premierul Nicolae Ciucă a explicat ce se va întâmpla cu cei care au primit facturi pe 5-6 luni, dar şi cum se va face calculul consumului de energie electrică.

Citiți și: Facturile la gaze se pot plăti în rate

Zoltan Nagy-Bege – vicepreședinte ANRE, a avertizat că o parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă.

Nicolae Ciucă a făcut următoarele precizări în legătură cu această situație:

„Ultima discuție pe care am avut-o în coaliție a fost să raportăm la luna în curs anul 2022, nu la anul trecut pentru că au fost probleme legate de modul în care s-a desfășurat activitatea pe timpul pandemiei.

Citiți și: A rămas mască! Un român a primit 5 facturi la curent

A fost o discuție tehnică de acest fel. Urma ca prin propunerile pe care le vor aduce cei de la ANRE să luăm o decizie. Este o decizie pe care am convenit-o cu toții să avem asigurată această predicție pentru 2 ani de zile.

Inițial am afirmat că ne dorim pentru un an că așa a fost stabilit pentru ordonanțele pe care le propuseserăm până în sfârșitul săptămânii trecute”, a precizat Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a explicat și ce se va întâmpla cu cei care au primit facturi pe 5-6 luni.

„Pentru furnizorii care nu au fost în măsură să transmită facturile la timp este absolut anormal ca orice consumator final să primească factura după 5 luni sau după 6 luni și să plătească întreaga sumă.

Ca atare, am solicitat ca acea sumă să fie eșalonată astfel încât cetățenii să poată să își plătească factura. Discutăm doar de cei care nu au fost în măsură să trimită facturile la timp.

Dacă se întârzie factura 5 luni să fie o plată eșalonată pe 5 luni de zile, total de acord. Așa mi se pare normal”, a declarat Nicolae Ciucă.

Foto descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570×90 MAIA