930×122 CUMPANA 5

înșelăciune

PRETEXTUL CU CARE UN ȘARLATAN A LĂSAT O PERSOANĂ FĂRĂ 900 DE LEI

În ziua de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, şi au reţinut un bărbat de 25 de ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 17 septembrie 2019, acesta ar fi sustras suma de 900 de lei, prin distragerea atenției persoanei vătămate, sub pretextul schimbului repetat în bancnote cu o valoare mai mică.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.
După administrarea probatoriului, în cursdul zilei de ieri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.
În cursul zilei de astăzi, cercetările au fost finalizate, iar dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

Citiți și: Argeș. Bărbat păcălit cu o „întâmplare neobișnuită”. L-au lăsat fără bani!

Pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune sau furt prin nesocotirea încrederii, poliţiştii vă recomandă:

Citiți și: Un piteștean de 47 de ani făcea bani pe Facebook, de pe urma femeilor singure

Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.
De cele mai multe ori, persoanelor vătămate le este oferită o sumă de bani, mai mare decât suma pretins a li se cuveni, lucru care implică faptul că persoana vătămată trebuie să dea rest la bancnota cu valoare ridicată pe care o primeşte (ex.: de nominaţie 200 sau 500 de lei).
De asemenea, folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

Foto descriptiv: Sportul-Salajan

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90